Wonen met zorg dichtbij

Wonen met zorg dichtbij vervangt als het ware het verzorgingshuis. Het wordt ook wel beschut of verzorgd wonen genoemd. We hebben verschillende locaties in Houten waar we wonen met zorg dichtbij aanbieden. U heeft een zelfstandige woning in de nabijheid van een zorgsteunpunt. U ontvangt zorg van ZorgSpectrum of Warande. In Wijk bij Duurstede biedt onze collega Woonzorg Nederland een aantal aanleunwoningen aan bij het woonzorgcentrum Ewoud & Elisabeth Gasthuis in de wijk De Engk. Zorgorganisatie QuaRijn levert er de zorg.

Waar vindt u wonen met zorg dichtbij?

  • Naast De Loericker Stee aan Het Spoor staan 50 appartementen waarbij zorg geleverd wordt door Warande. Dit zijn 2, 3 en 4-kamerappartementen. Eén appartement is in gebruik als algemene ruimte waar bewoners activiteiten kunnen organiseren. Naast het huurcontract met Viveste sluit u een zorgcontract met Warande.
  • In Het Haltna Huis aan Het Kant zijn ongeveer 65 appartementen met twee slaapkamers. Dit zijn zelfstandige woonruimten met personenalarmering en zorg vanuit Het Haltna Huis (ZorgSpectrum). 
  • In het gebouw Woonstede aan de Linzen-oord/Gierst-oord wordt de helft van de appartementen verhuurd als wonen met zorg dichtbij. De andere helft wordt als seniorenwoning verhuurd via WoningNet. Hier is dus een mix van bewoners. Eén woning is verhuurd aan ZorgSpectrum. Vanuit deze woning wordt zorg aan mensen in de omgeving geleverd.

Woningen met zorg worden niet geadverteerd op WoningNet

U hoeft hiervoor dus niet ingeschreven te staan als woningzoekende. De zorgorganisatie bepaalt of u in aanmerking komt. Heeft u interesse? Neem dan contact op met ZorgSpectrum of Warande. Als er een woning vrijkomt, dragen zij een nieuwe kandidaat aan ons voor. Daarbij houden we wel rekening met de regels van de overheid over passend toewijzen.