Veelgestelde vragen

U kunt uw huuropzegging maximaal 3 maanden van tevoren aan ons doorgeven. De minimale opzegtermijn is 1 maand. U kunt op iedere werkdag van de maand uw huur opzeggen.
Een verandering aan de woning zelf (onroerende zaken) mag u niet aan een volgende huurder ter overname aanbieden. Roerende zaken, zoals tapijt of gordijnen, kunt u wel ter overname aanbieden.
Dat mag alleen als u daarvoor onze toestemming heeft en de verandering in goede staat is. Is dat niet het geval, dan moet u de verandering ongedaan maken.
Ja - als dat mogelijk is - mag u de verandering meenemen. In dat geval moet u voor de nieuwe bewoner een voorziening achterlaten die minimaal gelijk is aan de standaard van vóór de verandering. Een aantal veranderingen moet in de woning blijven zitten, zoals een dakraam of een dakkapel. U hoort dat van ons bij de toestemming.
Bij de voorcontrole van de woning geeft onze opzichter aan wat in de woning achter mag blijven en wat niet en wat u ter overname aan de volgende huurder kunt aanbieden. U ontvangt hiervan een bevestiging.