Bericht

Gemeente Wijk bij Duurstede en Viveste onderzoeken woonkansen Wijkse jongeren

13 maart 2018

De gemeente heeft voor de woningmarkt startersleningen ingevoerd. Viveste heeft met de fusie meer mogelijkheden om de huurmarkt te vergroten.

De gemeente Wijk bij Duurstede heeft bekend gemaakt dat jongeren, die een woning willen kopen in de toekomst gebruik kunnen maken van startersleningen. In de huurmarkt gaan Viveste en de gemeente op zoek naar mogelijkheden om jongeren betere kansen te bieden en om het aanbod huurwoningen te vergroten. Partijen gaan onderzoeken om hier een soort proeftuin van te maken en te kijken wat er structureel nodig is. ´Hierbij gaan we samen een enquête uitzetten, om een breder beeld te krijgen van woonwensen van jongeren´, meldt Batian Nieuwerth namens Viveste.

Gemeente en Viveste bundelen zo hun krachten en gaan kijken hoe ze de woonkansen van jongeren in Wijk bij Duurstede een echte positieve impuls kunnen geven. ´Al jaren wordt er over gesproken, maar nu het kan gaan we met de gemeente, maar ook met Woningstichting Cothen, echt experimenteren wat er kan. Via de bijeenkomsten hebben we al veel informatie van jongeren. Met een enquête hopen we een nog beter beeld te krijgen voor de jongeren uit de hele gemeente´, aldus Nieuwerth, die hierover overlegd heeft met wethouder Jeroen Brouwer.

Via de vragenlijst kunnen jongeren aangeven waarnaar ze op zoek zijn, waar het vastloopt op de woningmarkt en hoe ze de jongeren kunnen faciliteren zich in Wijk bij Duurstede te vestigen. Viveste kan weer investeren en hoopt zo inzichten te krijgen over wat jongeren nodig hebben. ´Deze enquête onder de jongeren en cijfers uit WoningNet gaan een beeld geven van de vraag en het aanbod. Zodoende hebben we inzicht in hoe en waarvoor we extra middelen nodig hebben om in actie te komen´, eindigt Nieuwerth.