Bericht

Opschonen op Burendag 23 september

25 augustus 2017

DOET U MEE?

Op 23 september is het weer Burendag in Nederland. Dus ook in Houten. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wilt u kijken welke acties er bij u in de buurt zijn of zelf een actie organiseren? Ga dan naar burendaghouten.nl.

De gemeente Houten heeft Burendag gekoppeld aan een opschoondag. Een actie die wij van harte ondersteunen. Want een schone, opgeruimde buurt draagt bij aan prettig wonen. Gezellig samen met buurtgenoten aan de slag: Keep it Clean!

Alle beetjes helpen

U kunt een kleinschalige opruimactie organiseren. Door bijvoorbeeld een opruimrondje te doen met uw gezin of naaste buren. Of door zwerfafval te verzamelen met de hele straat of zelfs een deel van uw wijk. Waar u ook voor kiest: het mag allemaal! Alle beetjes helpen.

Word Buurtsupporter van schoon

Wilt u op Burendag een opschoonactie in uw buurt organiseren? Meld u dan aan als Buurtsupporter van schoon via www.houten.nl/zwerfafval en geef uw plannen door. Vermeld hoe laat en waar u wilt verzamelen en hoeveel materiaal u nodig heeft. De gemeente zet alles klaar en brengt op vrijdag 22 september de benodigde spullen bij u langs. Aanmelden kan tot 19 september. U kunt zich ook aanmelden bij www.supportervanschoon.nl.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Margriet Krul van de gemeente Houten. Telefoon (030) 6392 611.

Wilt u (ook) een volgende keer meedoen?

Reserveer dan alvast zaterdag 24 maart 2018 in uw agenda voor de Landelijke Opschoondag.