Bericht

Adviesraad Viveste is nu Stichting HuurdersAdviesRaad Houten

04 juli 2017

Sinds dinsdag 27 juni 2017 mag Adviesraad Viveste zich officieel Stichting HuurdersAdviesRaad Houten noemen. In het kort: Stichting HAR Houten. Daarmee voldoet ze officieel aan de eis uit de Woningwet dat een officiƫle huurdersorganisatie een rechtspersoon is. De stichting bestaat op dit moment uit drie personen: Etienne de Graaff, Marlous van Leeuwen en Chantal van Straten.

De Stichting HuurdersAdviesRaad Houten komt voort uit de Adviesraad Viveste. Die is een aantal jaren geleden gestart uit de behoefte van een groep huurders om op creatieve wijze aandacht te besteden aan het gemeenschappelijk belang van huurders. De betrokkenheid van deze huurdersorganisatie nam met de komst van de Woningwet in 2015 formelere vormen aan. Zo is ze jaarlijks betrokken bij de prestatieafspraken die ze met woningcorporatie Viveste en de gemeente Houten maakt. Diezelfde Woningwet verlangt ook van huurdersorganisaties dat zij een rechtspersoon zijn. Aan die eis voldoet de Stichting HAR nu.

Stichting HAR Houten wil kritisch meepraten over het beleid van Viveste vanuit het perspectief van de gezamenlijke huurders. Ze komt niet op voor de belangen van individuele huurders. Wel vindt ze het contact met haar achterban van groot belang. Een eigen Facebook pagina moet dit contact binnenkort vergemakkelijken. Later dit jaar volgt een huurdersraadpleging. Meer informatie over Stichting HAR Houten is nu nog te vinden via de website van Viveste.