Bericht

Hennepkwekerij in huurwoning Viveste opgerold

18 januari 2015

Grote hoeveelheid hennep aangetroffen


Op donderdag 15 januari heeft de politie Houten samen met woningcorporatie Viveste en energiebedrijf Nuon in een appartement in het centrum van Houten een grote hennepkwekerij opgerold. De hele zolderverdieping was omgebouwd tot een professionele kwekerij met 500 planten.
De planten en de aangetroffen apparatuur zijn vernietigd. De huurder was niet aanwezig. De politie onderzoekt of die iets met de zaken te maken heeft.

Ontbinding van de huurovereenkomst

Als Viveste een hennepkwekerij aantreft in een van haar woningen, gaat zij onverbiddelijk over tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de woning. De schade wordt verhaald  op de huurder.

Charles Verwimp,  manager Wonen, van Viveste: “Ook in Houten worden bewoners regelmatig verleid om met hennepteelt in hun woning veel geld te verdienen. Wat ze zich vaak niet realiseren zijn de enorme risico’s die hiermee gepaard gaan. Vaak wordt met elektriciteit geknoeid, waardoor er grotere kans op kortsluiting en brand ontstaat. Hiermee brengen ze zichzelf, medebewoners en buren in levensgevaar. Ook realiseren ze zich vaak niet dat wij bewoners die hennep verbouwen altijd hun woning uitzetten.”

Gezamenlijke aanpak tegen hennep

Gemeente Houten, politie, Belastingdienst, uitkeringsinstanties, de beheerder van het elektriciteitsnet en Viveste treden al enige tijd met succes samen op tegen hennepteelt. 

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar.

Terug naar overzicht