Bericht

Het bruist van de ideeën op Het Rond

11 februari 2015

Bewoners van Het Rond en omgeving hebben veel ideeën over hoe zij hun buurt gezelliger, veiliger of meer een thuis kunnen maken. De kracht van deze ideeën zit in de eenvoud.

Bewoners van Het Rond en omgeving hebben veel ideeën over hoe zij hun buurt gezelliger, veiliger of meer een thuis kunnen maken. De kracht van deze ideeën zit in de eenvoud. Ze lopen uiteen van het organiseren van ontmoetingsmomenten, tot het aanpakken van zwerfvuil op het plein en het meedenken over groen in de buurt.

Kansen verkennen

Deze ideeën kwamen naar voren toen medewerkers van Viveste en het opbouwwerk van 'van Houten&co'  in 2014 met bewoners in gesprek gingen over hoe zij hun woonomgeving en de aansluiting in de buurt ervaren. Dit gebeurde individueel met een kopje thee bij mensen thuis, maar ook met meer dan tachtig bewoners in de pauze van kerstvoorstelling 'Hartje Houten' in theater Aan de Slinger.

Samen aan de slag

Het mooie aan deze ideeën is dat bewoners hebben aangegeven dat ze hier in 2015 ook daadwerkelijk mee aan de slag willen. Waar we kunnen, zullen Viveste en het opbouwwerk van 'van Houten&co' hen daarin ondersteunen. Maar voorop staat dat de initiatieven altijd van bewoners zelf blijven. We brengen mensen met dezelfde interesses met elkaar in contact en helpen bij het in de praktijk brengen van ideeën. Op die manier hopen we dat in 2015 dromen voor Het Rond werkelijkheid worden!

Terug naar overzicht