Bericht

Viveste nummer 2 ‘Topwerkgever 2014’

30 juni 2014

Onderzoeksbureau SKB heeft ons uitgeroepen tot de nummer 2 TOPwerkgever van Nederland onder bedrijven tot 500 medewerkers. Woonboulevard Poortvliet in Poortvliet eindigde op de eerste plaats.

Een resultaat om trots op te zijn

We danken onze positie aan een goede score in de Monitor@Work Index. Vooral door de hoge mate van betrokkenheid en plezier in het werk van onze medewerkers. Werken bij Viveste wordt ervaren als afwisselend en met veel leermogelijkheden en zelfstandigheid. Ook zijn medewerkers positief over de mate van inspraak, zijn de doelen van de organisatie helder en ervaren ze Viveste als innovatief. In vergelijking met andere woningcorporaties kent Viveste bovendien veel bevlogen medewerkers.
Marlies Bradwolff, adviseur HRM bij Viveste, is trots op het mooie resultaat. “En dan in het bijzonder op de medewerkers, die ondanks onzekerheid over de toekomst vanwege bezuinigingen met grote betrokkenheid en plezier in het werk de uitdagingen aangaan."

Juiste speelveld

De TOPwerkgevers 2014 zijn geselecteerd uit circa 300 organisaties die in 2013 een werkbelevingsonderzoek door SKB hebben laten verzorgen. Wat zwaar weegt in de Monitor@Work Index zijn de hulp- of energiebronnen voor de medewerkers om hun werk goed te doen. Dat zijn zaken die een werkgever rechtstreeks kan beïnvloeden. Daarnaast wegen motivatie, betrokkenheid en vitaliteit zwaar in de index.

Over SKB

SKB is een gespecialiseerd onderzoeksbureau op het gebied van motivatie, gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers. SKB heeft een database opgebouwd met (geanonimiseerde) gegevens van 1,5 miljoen werknemerenquêtes zodat organisaties zich kunnen benchmarken met sectorgenoten. SKB doet daarmee onder andere onderzoek naar trends in HRM.

Terug naar overzicht