Bericht

Winkelcentrum Het Rond wordt kauwgomvrij gemaakt

10 juni 2014

Op 12 juni start het gespecialiseerde bedrijf Graffiti-ex met het verwijderen van kauwgomresten in winkelcentrum Het Rond. De kauwgom wordt met stoom van de grond geweekt. Een intensieve klus die ongeveer 6 weken gaat duren. Vooral rond rioolputten, goten en bij de verschillende ingangen naar het winkelcentrum is het een witgevlekt tapijt van kauwgomresten.


Het verwijderen van de kauwgom is één van de gezamenlijke acties van Belangenvereniging Winkelcentrum Het Rond, woningcorporatie Viveste, Vastgoedbeheerder DTZ en de gemeente om het winkelcentrum samen schoon te houden. Daarover hebben ze in september 2013 afspraken gemaakt. De partijen maken zich samen sterk voor het tegengaan van vervuiling door onder andere sigarettenpeuken, kauwgomresten en ander zwerfafval. Eerder is al het afvalbakkenplan in het winkelcentrum uitgevoerd, waarbij ondernemers zelf het gebied rondom hun winkel vrij van zwerfafval houden.

Om te voorkomen dat de straten in winkelcentrum Het Rond binnenkort weer helemaal vol zitten met kauwgom, worden er extra tegelasbakken geplaatst bij de ingang naar de Vershof, de bioscoop en naar de parkeergarages bij de Spoorhaag. In de tegelasbak kunnen zowel sigarettenpeuken als kauwgom worden gedeponeerd. Bij de ingang van het nieuwe winkelcentrum Het Rond staan al tegelasbakken. Deze worden goed gebruikt.

Alle deelnemende partijen zijn ervan overtuigd dat het in een schoon winkelcentrum prettig is om te verblijven en te winkelen. Daar zetten zij zich graag voor in.

Terug naar overzicht