Bericht

Alweer grote interesse voor Slim Wonen

29 april 2014

Eind vorig jaar organiseerden Zorgspectrum, Viveste en van Houten&co de Slim Wonen met techniek in huis markt. Vanwege het grote succes is deze informatiemarkt herhaald op dinsdag 15 april, nu met name bedoeld voor de inwoners uit Houten Noordoost. 

Wat is Slim Wonen?

Slim Wonen met techniek in huis is voor iedereen die zich graag bewust wil worden over (kleine) aanpassingen in het eigen huis om daar zo lang mogelijk zelfstandig en veilig te kunnen blijven wonen.

60 mensen uit Noordoost hebben interesse

Alle 65 plussers uit de wijk Noordoost hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor deze informatiebijeenkomst. Daar werd door een kleine 60 mensen gebruik van gemaakt. Niet iedereen voelt zich aangesproken om zich in deze leeftijdsfase te oriënteren. Men voelt zich vaak nog jong en gezond. Gelukkig maar. Soms kan er echter een dag komen dat een aantal dingen niet meer zo vanzelfsprekend gaan en dan is het fijn als je je daarop al wat meer hebt voorbereid. In de bouwmarkten is er veel op dit gebied te vinden en het hoeft niet eens zoveel geld te kosten. Bijvoorbeeld: automatische bediening van verlichting, gordijnen of zonwering, een deurcamera of een plafondlamp met sensor. 

Zorgspectrum, van Houten&co, Vitras/CMD, politie

Tijdens de informatiemarkt konden mensen ook nog kraampjes bezoeken van Zorgspectrum waarbij vooral de folder Aktief Thuis en de informatiegids gretig aftrek vonden. Viveste gaf informatie over wat een huurder in de woning zelf aan mag passen, van Houten&co over de hulp- en klussendienst en activiteiten. Vitras/CMD thuiszorgwinkel liet handige hulpmiddelen zien zoals aangepast bestek, ballen om de handfunctie mee te oefenen, drempelverlagers,  medicijnwekkers etc. De politie gaf voorlichting over veiligheid in huis, hoe ziet een veilig slot eruit, over ongewenst bezoek en wat is verdacht gedrag. Kortom een geslaagde middag volgens de aanwezigen. 

Gratis woningcheck? Bel (030) 700 15 00

Slim Wonen geeft iedereen uit de doelgroep de gelegenheid zich aan te melden bij ‘vanHouten&co’ voor een gratis woningcheck. Speciaal opgeleide vrijwilligers komen bij u thuis om samen de woning door te lopen. Daarna krijgt u een vrijblijvend advies op welke punten u uw huis kunt aanpassen. Wilt u hiervan gebruik maken bel dan (030) 700 15 00.

Terug naar overzicht