Bericht

Project energiebesparing in het Centrum

15 april 2014

Huurders van Viveste op Het Rond kunnen meedoen 

In het centrum van Houten wordt een energiebesparingproject gehouden. De pilot wordt georganiseerd door SME Advies en Qurrent, met medewerking van Viveste. Viveste vindt het verlagen van de energielasten en duurzaamheid erg belangrijk. Met dit project wordt voor allebei gezorgd. Negentig huishoudens van Viveste krijgen de kans om hun energierekening flink naar beneden te krijgen. 

Wat houdt het project in?

We vergelijken drie manieren om energie te besparen met elkaar. Daarom worden alle deelnemers in drie groepen verdeeld. Groep één krijgt een energiemanagementsysteem, de Q-box, aangeboden door Qurrent. Hiermee kunnen zij op een tablet of computer aflezen hoeveel energie zij op dat moment gebruiken. Groep twee krijgt een energiebesparingsworkshop en nieuwsbrieven waarin de groep kan leren en lezen hoe energie bespaard kan worden zonder comfort in te leveren. Zij geven iedere twee weken per mail hun meterstanden door en krijgen vervolgens ook per mail te horen hoeveel energie zij hebben bespaard. De derde groep krijgt zowel de Q-box als de aangeboden informatie.Doel van het project is om te onderzoeken welke methode het beste werkt om energie te besparen. Én de huishoudens die meedoen gaan natuurlijk energiekosten besparen.

Energie Race Houten heeft al meer dan € 21.000,- bespaard

SME Advies organiseerde eerder de Energie Race Houten, een energiebesparingswedstrijd waarbij de ouders en kinderen van 4 basisscholen in Houten energie besparen. Nog geen 100 gezinnen hebben daar in een half jaar tijd al meer dan € 21.000,- bespaard. Gezinnen die ook dachten ‘dat ze alles al deden’. Woningen op en rond Het RondDe organisatie heeft 300 woningen van Viveste geselecteerd die hieraan mee kunnen doen. Deze bewoners zijn inmiddels aangeschreven en weten hoe ze zich kunnen inschrijven! 

Het project loopt van 1 mei tot eind juni.

Terug naar overzicht