Bericht

Overeenkomst over ‘beschut wonen’ in Woonstede

22 maart 2014

Maandag 17 maart hebben woningcorporatie Viveste en zorgorganisatie Zorgspectrum een overeenkomst getekend over een uitbreiding van het aantal zorgwoningen in Houten. Vanaf april worden in het gebouw Woonstede aan de Linzenoord en Gierstoord maximaal 21 woningen bestemd voor ouderen met behoefte aan zorg.

 

Beschut wonen

Het gebouw Woonstede aan de Linzenoord en Gierstoord is nu volledig bestemd voor zelfstandige huurders van 55 jaar en ouder. Een groeiende doelgroep in Houten. Maar er is onder hen steeds meer behoefte aan woningen waar ze op een laagdrempelige manier gebruik kunnen maken van zorg en diensten,  zoals die in een verzorgingshuis worden geleverd.

In Woonstede wordt straks maximaal de helft van het aantal woningen bestemd voor huurders die zorg nodig hebben. Op deze manier ontstaat een mix van huurders die wel en geen zorg nodig hebben. Woonstede blijft een levendig complex waar alle huurders zelfstandig wonen en met elkaar kunnen bepalen waar zij behoefte aan hebben. De gemeente Houten stemde met de wijziging in.

Samenwerken aan maatschappelijke taak

Viveste en Zorgspectrum stellen zich ten doel blijvende kwaliteit van wonen, zorg en ondersteuning te garanderen en werken al langer samen. Onder andere in het project ‘Slim Wonen’. Een project dat senioren helpt met simpele technische aanpassingen langer zelfstandig te blijven wonen.

Interesse in een wonen met zorg in Woonstede?

Belangstellenden voor een woning met zorg in Woonstede kunnen contact opnemen met Zorgspectrum. Telefoon (030) 6575045 en e-mail servicebureauzorgspectrumnl.

Terug naar overzicht