Bericht

Viveste verkoopt 74 huurwoningen

02 december 2013

Afgelopen donderdag, 28 november, heeft Viveste 74 huurwoningen in de Gilden verkocht aan een particuliere belegger. De huurders van deze woningen hebben dus een nieuwe verhuurder gekregen. Een nieuwe stap voor Viveste en voor Houten.

Frans-Jozef Snoeks, directeur-bestuurder van Viveste: ‘We willen veel kunnen blijven betekenen voor de Houtense samenleving en daarnaast moeten we een verhuurdersheffing betalen aan het Rijk. Om dit te kunnen doen, willen we de komende jaren 400 woningen verkopen. Dit kan op drie manieren: verkopen aan zittende huurders, verkopen als een huurwoning leegkomt en, zoals we nu gedaan hebben, verkopen aan een belegger. Het is voor het eerst dat wij een woningcomplex verkopen aan een particuliere belegger. Bovendien is Viveste de eerste corporatie in Nederland die onder nieuwe regels woningen aan een belegger verkoopt. We hebben een integriteitsonderzoek gedaan naar de koper, deze is positief’.

De huurders van de woningen waren op de hoogte van de plannen en hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen over de verkoop.

Terug naar overzicht