Bericht

Huurtoeslag vanaf december rechtstreeks naar huurder

28 november 2013

Ontvangt u huurtoeslag en wordt deze toeslag automatisch aan Viveste overgemaakt? Dan verandert er iets voor u. Zoals aangekondigd in het Belastingplan 2012 komt deze zogenaamde geclusterde betaling te vervallen.


Vanaf december maakt de Belastingdienst de huurtoeslag net als andere toeslagen rechtstreeks over aan de huurder. De Belastingdienst heeft huurders voor wie dit geldt hierover afgelopen week geïnformeerd. Deze huurders ontvangen binnenkort ook een brief van ons. Daarin lichten we de gevolgen van het  stopzetten van de geclusterde betaling toe.

Als  u een automatische incasso heeft, wordt het volledige huurbedrag geïncasseerd. U hoeft dan niets te doen. Betaalt u via internetbankieren of maandelijks via uw bank met een automatische overschrijving? Pas dan het bedrag aan naar het juiste bedrag. Als uw huur wordt betaald door de gemeente via uw uitkering, moet u zelf contact opnemen met de gemeente. U kunt dan afspraken maken over de huurbetaling via de gemeente aan ons.

Let er in elk geval op dat u vanaf december 2013 de huurtoeslag op uw eigen rekening krijgt (rond de 20e van de maand) en dat u de volledige huurprijs vanaf januari 2014 zelf moet betalen aan Viveste.

Terug naar overzicht