Bericht

Veel belangstelling voor Slim Wonen markt

04 november 2013

Op  zaterdag 2 november werd in Het Haltna Huis een informatiemarkt over Slim Wonen met techniek in huis gehouden. Slim Wonen is een initiatief van Zorgspectrum, ‘van Houten&co’ en Viveste. In samenwerking met diverse ondernemers werd getoond welke eenvoudige technische mogelijkheden er zijn voor ouderen om langer veilig en comfortabel te blijven wonen in de huidige woning.


Alle inwoners van Houten Noord-West, ouder dan 65 jaar, hadden een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Veel inwoners maakten van de mogelijkheid gebruik om hun licht op te steken. Vaak laten mensen hun woning pas aanpassen als het echt noodzakelijk is. “Zeer interessant en ik heb veel gezien waar ik eens over na moet denken” merkte één van de bezoekers op bij het verlaten van de markt. Tijdens de markt werd ook een presentatie gegeven waarbij een filmpje werd vertoond van een echtpaar dat de woning al had laten aanpassen terwijl zij nog gezond en fit zijn. “Nu heb je nog rustig de tijd om over de mogelijkheden en je keuzes na te denken. Als het noodzakelijk is heb je daar de rust niet voor” aldus het echtpaar.

Al 50 mensen hebben zich aangemeld voor een huisbezoek van de Slim Wonen vrijwilliger. Deze vrijwilliger loopt met u de woning door en adviseert over mogelijke aanpassingen in de woning. Dit kunnen kleine zaken zijn zoals het aanbrengen van een draadloze deurbelversterker, maar ook een aanpassing van de badkamer. De vrijwilliger neemt met u door wie de aanpassingen aan kan brengen. Uiteindelijk is de keus aan u. U kunt gratis en geheel vrijblijvend uw woning laten testen. Woont u in Houten Noord-West en wilt u uw woning ook laten checken? Bel dan telefoonnummer 030 -700 1500 (‘vanHouten&co’) en vraag naar Slim Wonen.

In 2014 wordt bekeken of Slim Wonen ook over de rest van Houten wordt uitgerold.

Omroep Houten nam een kijkje en interviewde de organisatie.

Filmpje Omroep Houten

Terug naar overzicht