Bericht

Viveste ondertekent beheerafspraken Het Rond

17 september 2013

Op vrijdag 20 september ondertekent Viveste samen met belangenvereniging winkelcentrum Het Rond en de gemeente Houten een overeenkomst met afspraken over een schoner en veiliger winkelcentrum Het Rond. De afspraken gaan over het verminderen van zwerfafval en het tegengaan van overlast door peuken en kauwgom.

  • De gemeente gaat haar kleine afvalbakken verwijderen, grote afvalbakken schoonmaken en voorzien van een andere opening en meer grote afvalbakken plaatsen.
  • De winkeliers in het centrum gaan voortaan 1.25 m langs de gevel van hun pand schoonhouden. En winkeliers die eten en drinken verkopen, plaatsen bij de ingang van hun winkel een eigen afvalbak en gaan zelf de stoep rond hun winkel schoonhouden. De belangenvereniging gaat bij de entrees van het winkelcentrum 3 speciale bakken plaatsen voor kauwgom en peuken. Ook komen er binnen bij de ingangen van de overdekte delen van het winkelcentrum eigen afvalbakken.
  • Viveste levert een bijdrage aan het plan om kauwgom in het centrum te verwijderen.

De ondertekening van de beheerafspraken is gekoppeld aan ‘Keep It Clean Day’  (20 september) en ‘Burendag’ (21 september). Op zaterdag 21 september is er vanaf 10.30 uur vanaf eetcafé Het Atelier een grote schoonmaakactie rondom Het Rond.

Terug naar overzicht