Bericht

Houtense Opschoondagen op 20 en 21 september

31 juli 2013

Op 20 en 21 september zijn het weer Opschoondagen in Houten. De Opschoondagen zijn een initiatief van de gemeente Houten. Viveste heeft zich daar nu bij aangesloten. Om de Opschoondagen tot een succes te maken zijn buurtambassadeurs en andere vrijwilligers nodig die op die dagen samen aan de slag gaan in hun buurt. Gemeente Houten en Viveste helpen met advies, informatie, opschoonmateriaal en het afvoeren van vuil.

Ook Viveste doet mee

Het is voor het eerst dat Viveste actief betrokken is bij de Opschoondagen. Vooral omdat het in schone en opgeruimde buurten prettig wonen is. Onverzorgde achterpaden en tuinen kunnen een grote bron van ergernis zijn. Het is mooi om daar met elkaar iets aan te doen.

KeepItCleanDay en Nationale Burendag

De Houtense Opschoondagen vallen samen met KeepItCleanDay en Nationale Burendag. Daar is bewust voor gekozen. KeepItCleanDay is een dag waarop in heel Nederland opschoonacties worden georganiseerd. En Nationale Burendag is de landelijke dag waarop veel mensen samen met buurtgenoten iets extra’s doen voor hun buurt. Het Oranjefonds ondersteunt die activiteiten met subsidie.

Meld u aan

Op de Opschoondag in het voorjaar werkten 13 buurtambassadeurs en ruim 120 deelnemers samen aan een schoner Houten. Hopelijk zijn dat er in september nog meer. Dus vindt u een schone en veilige leefomgeving belangrijk? Ergert u zich aan rotzooi in de buurt? En wilt u zich samen met anderen inzetten? Meld u dan aan als buurtambassadeur op www.houten.nl/houtenschoon. U ontvangt dan een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op 9 september. Gemeente en Viveste geven dan een verdere toelichting op de Opschoondagen.

Terug naar overzicht