Bericht

Bouw 25 tijdelijke eengezinswoningen Hoge Schaft van start

30 juni 2017

Op vrijdag 30 juni is de bouw van 25 tijdelijke eengezinswoningen aan de Hoge Schaft van start gegaan.

Er is in Houten een fors tekort aan eengezinswoningen met een lage huur. Om daar op korte termijn iets aan te doen, zijn we samen met de gemeente Houten en systeembouwer Barli BV op zoek gegaan naar flexibele huisvestingsoplossingen die snel kunnen worden gerealiseerd. Het resultaat is dat nog dit jaar 25 tijdelijke zogenaamde ‘Uitkijkwoningen’ worden geplaatst.

Hoge Schaft

De woningen komen aan de Hoge Schaft. Tussen de Albers Pistoriusweg en de spoorlijn. Ze worden in de fabriek zo gemaakt, dat ze op de bouwplaats eenvoudig in elkaar kunnen worden gezet. De eerste gezinnen kunnen naar verwachting in september al hun intrek nemen in het eerste blok van 6 Uitkijkwoningen. De overige twee blokken volgen zo snel mogelijk.

Uitkijkwoning

De Uitkijkwoning is ontwikkeld door Barli BV en Architectenbureau Leenders. Het is een complete eengezinswoning van 2 bouwlagen met 3 slaapkamers, een woonkamer, badkamer en een (open) keuken. De woningen voldoen aan het Bouwbesluit en blijven 10 jaar staan. Daarna kunnen ze relatief eenvoudig worden verplaatst naar een andere locatie.

Terug naar overzicht