Bericht

Medewerkers Viveste en gemeente Houten leren over dementie

07 februari 2017

Medewerkers van Viveste en de gemeente komen in hun werk allerlei mensen tegen. Ook mensen met dementie. Om dementie sneller te kunnen herkennen volgenden zij een training Samen dementie vriendelijk.

Steeds meer mensen met dementie

Doordat we steeds ouder worden groeit het aantal mensen met dementie gestaag. Ongeveer 1 op 5 mensen krijgt dementie. Er zijn nu al bijna 300.000 mensen die dementeren in Nederland en over een aantal jaren zijn het er rond de 500.000. Deze mensen blijven steeds langer thuis wonen. En dat betekent dat we allemaal te maken krijgen met mensen die dement zijn.

Dementiebewust

De gemeente en woningcorporatie Viveste zijn zich daarvan bewust. Daarom hebben de medewerkers een training gehad. Na de training herkennen zij dementie sneller en hebben ze ook geleerd om beter om te gaan met mensen met dementie. “Ik weet nu dat geduldig blijven en oogcontact maken heel erg belangrijk zijn” aldus één van de deelnemers.

Samendementievriendelijk

De organisatie Samendementievriendelijk heeft de training verzorgd.  Wilt u ook een training doen? Dat kan. Kijk op www.samendementievriendelijk.nl en doe de training.

Terug naar overzicht