Bericht

Oplevering 16 sociale huurwoningen De Steenen Poort

20 mei 2016

Afgelopen week zijn in ‘De Steenen Poort’ in Houten 16 nieuwe sociale huurwoningen opgeleverd. Deze eengezinswoningen zijn eigendom van LEKSTEDEwonen. Viveste verzorgt het beheer en de verhuur. Voor de 16 ruime en energiezuinige eengezinswoningen was veel belangstelling uit Houten en de regio.

Ruime en energiezuinige eengezinswoningen

De 16 eengezinswoningen aan de Nikkelslag hebben een gemiddeld woonoppervlak van circa 112 m2 en een perceeloppervlakte tussen de 120 en 150 m2. Alle 16 woningen hebben een ruime woonkamer met open keuken, drie mooie slaapkamers op de verdieping, een tweede toilet in de badkamer en een grote zolderverdieping die met een vaste trap bereikbaar is. Acht woningen, met de tuin op het zuidwesten, zijn voorzien van zonnepanelen. De kale huurprijzen liggen tussen de € 617,50 en € 708,50 per maand, dus onder de grens voor huurtoeslag.

Veel belangstelling

De belangstelling voor de eengezinswoningen was groot. Gemiddeld reageerden er 17 tot 45 woningzoekenden per woning. Dit toont aan dat er grote behoefte is aan dergelijke woningen. De reacties bestonden uit een mix van starters en doorstromers en van twintigers tot veertigers.

Mevrouw Stiglic uit Utrecht was één van de gelukkigen. Ze stond 15 jaar ingeschreven en is blij dat ze nu met haar kinderen weer kan terugkeren naar Houten, waar ze al eerder woonde. De meeste nieuwe huurders hebben elkaar al via een speciale Whatsapp-groep leren kennen.

De Steenen Poort

Het nieuwbouwplan ‘De Steenen Poort’ ligt in de wijk Tielandt in Houten. Op de plek van de voormalige hockey- en handbalvelden. Behalve de 16 sociale huurwoningen van LEKSTEDEwonen zijn in deze buurt ook 14 koopwoningen (BPD en Roosdom Tijhuis) en 30 vrije sector huurwoningen (Syntrus Achmea Real Estate & Finance) gebouwd. Dit zorgt voor een mooi en gedifferentieerd woningaanbod. Begin juni levert Roosdom Tijhuis de laatste (koop)woning in het project op met een symbolische sleuteloverdracht.

Samenwerking voor de volkshuisvesting

In Houten heeft LEKSTEDEwonen de afgelopen jaren ruim 200 huurwoningen gebouwd, vooral in Houten-Castellum. Dit in het kader van de inzet van middelen van LEKSTEDEwonen, waardoor de bouwproductie in de regio en de (lokale) volkshuisvestelijke taken gegarandeerd kon worden. LEKSTEDEwonen is eigenaar van de woningen en de lokale corporaties verzorgen het beheer en verhuur. Bij de realisatie zijn er afspraken gemaakt dat de corporaties in de toekomst de complexen zelf in eigendom kunnen krijgen. LEKSTEDEwonen en Viveste zijn tevreden over deze samenwerking, zowel in Castellum als in De Steenen Poort, omdat hiermee betaalbare huurwoningen gerealiseerd worden en behouden blijven.

Terug naar overzicht