Bericht

Geslaagde kijkmiddag ombouw kantoortorentjes Spoorhaag en Achterom

18 april 2016

Op maandagmiddag 18 april konden geïnteresseerden een kijkje nemen bij de verbouwing van de kantoortorentjes aan de Spoorhaag en Achterom. Veel mensen maakten van die gelegenheid gebruik.

Vanaf begin dit jaar werken we samen met aannemer Plegt-Vos hard aan het ombouwen van twee voormalige kantoorpanden aan de Spoorhaag en Achterom. De panden worden omgebouwd naar appartementen voor starters en voor cliënten van zorgorganisatie Lister. Ook Lister zelf krijgt er een kantoor. Op maandagmiddag 18 april konden toekomstige huurders, omwonenden, winkeliers en andere geïnteresseerden zien hoe de bouw vordert.

Geslaagde kijkmiddag

Veel mensen maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen. Vooral toekomstige huurders waren nieuwsgierig naar hun nieuwe appartement. Medewerkers van Viveste en Plegt-Vos waren in de buurt om hun vragen te beantwoorden. 'Eindelijk een plekje voor mezelf. Daar heb ik zo lang op gewacht' vertelde een aanstaande bewoonster.

Oplevering in juli

Het ombouwen loopt voorspoedig.  In juli krijgen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe appartement.  De korte bouwtijd is mogelijk door een slim en efficiënt bouwproces. Balkons, bergingen, badkamers, meterkasten en keukens worden in de fabriek gemaakt en als het ware kant en klaar in de appartementen geschoven.

Alle appartementen zijn  inmiddels verhuurd. Viveste ontving hierop ruim 1100 reacties. Voornamelijk van Houtense jongeren. De appartementen voorzien dus duidelijk in een behoefte. Bovendien is het mooie oplossing om iets te doen aan de leegstand van kantoren.

Terug naar overzicht