Bericht

Ombouw kantoortorens Spoorhaag en Achterom verloopt voorspoedig

04 april 2016

Op donderdag 14 januari is het ombouwen van twee voormalige kantoorpanden aan de Spoorhaag en het Achterom officieel van start gegaan. In het pand aan het Achterom worden 25 appartementen voor starters gerealiseerd. In het pand aan de Spoorhaag komen appartementen en een kantoor voor zorgorganisatie Lister en een aantal van haar cliënten.

Viveste komt met het project tegemoet aan de grote behoefte aan betaalbare woonruimte onder starters in Houten, het terugdringen van het overschot aan leegstaande kantoren en het verbeteren van de uitstraling van de leefomgeving.

Duurzaam verbouwen

Aannemer Plegt-Vos maakt gebruik van een slim en efficiënt bouwproces. Balkons, bergingen, badkamers, meterkast en keuken worden in de fabriek gemaakt en als het ware kant en klaar in de appartementen geschoven. Dit zorgt voor minder overlast voor omwonenden en een kortere bouwtijd. Bouwmaterialen uit de panden worden zo veel mogelijk hergebruikt en de energiezuinigheid wordt verbeterd. Het dak wordt uitgerust met zonnepanelen, zodat alle huurders gebruik kunnen maken van zonne-energie.

Betaalbare appartementen voor starters

In het pand aan het Achterom komen 22 tweekamerappartementen en 3 studio’s. De huurprijzen zijn afgestemd op de doelgroep: starters tot 30 jaar met een laag inkomen. De appartementen worden medio 2016 opgeleverd. In maart zijn de appartementen te huur aangeboden. Woningzoekenden mochten op 2 appartementen reageren. Inmiddels is de reactietermijn verstreken en worden de appartementen toegewezen. In totaal waren er een kleine 1100 reacties. De minste reacties kwamen op de studio's (37 per studio). Het hoogste aantal reacties was 70 op een tweekamerappartement.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Volg het project dan op de Facebookpagina SPOORHAAGACHTEROM.

Terug naar overzicht