Bericht

Minister Blok loopt stage bij wijkbeheerder van Viveste

15 maart 2016

Minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst bezocht  op 14 maart Houten. Hij deed dit op uitnodiging van Wessel Hansen, één van de wijkbeheerders van Viveste. Op het programma stond: stage lopen met en bij de wijkbeheerder.

Tijdens een eerder bezoek van de minister aan Houten maakten de twee kennis met elkaar. Wessel greep zijn kans en nodigde de minister uit voor een stage. “Ik ben een spin in een web leefbaarheid”, aldus Wessel. Hij wilde minister Blok laten zien wat het werk als wijkbeheerder inhoudt en hoe zijn taken aanhaken bij leefbaarheid in wijken. De minister nam de uitnodiging met twee handen aan.

Wijkbeheerder

Als wijkbeheerder ben je de ogen en oren van de woningcorporatie in de wijk. Je houdt dagelijks toezicht in de buurt, let op de leefbaarheid, spreekt mensen aan op hun woongedrag en helpt bewoners in contact te komen met elkaar en met de juiste organisatie. Kortom: je werkt in de voorste linie van de corporatie. Deze ervaring mocht minister Blok aan den lijve ondervinden.  “Goed om te zien hoe een woningcorporatie als Viveste bijdraagt aan de leefbaarheid in Houten” aldus minister Blok.

Wijkronde

De wijkbeheerder en minister Blok hebben op en om Het Rond een wijkronde gelopen.  De minister heeft gesproken met huurders, wooncomplexen van Viveste bekeken, van gedachten gewisseld over de rol van de corporatie op het gebied van leefbaarheid en over hoe je samen leuk woont. Daarnaast heeft hij genoten van een prachtig weids uitzicht vanaf de woontoren aan Het Onderdoor.

Terug naar overzicht