Bericht

Brand en stroomstoring Castellum

13 februari 2016

Op zaterdagavond 13 februari is rond 18.30 uur brand uitgebroken in het transformatorhuis in ons appartementencomplex Castor in Houten-Castellum. Daardoor is bij ongeveer 1500 woningen in Houten Zuid de stroom uitgevallen. De politie heeft meteen na de brandmelding alle woningen in het appartementencomplex ontruimd. Bewoners zijn tijdelijk opgevangen in zorgcentrum Loericker Stee. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. Wel heeft een aantal mensen rook ingeademd. Zij zijn door het ambulancepersoneel ter plaatse geholpen. Het treinverkeer heeft vanwege de rookontwikkeling tijdelijk stilgelegen.
 
De brandweer heeft  de woningen gecontroleerd op rook- en roetresten. Rond 23.45 uur konden de meeste bewoners weer terug naar huis. Een aantal bewoners is elders opgevangen.  In de loop van de avond is de stroomvoorziening weer op gang gekomen. Rond 02.00 uur zijn de laatste 150 woningen weer voorzien van stroom. De appartementencomplexen Castor en Pollux worden via een tijdelijk aggregaat van stroom voorzien.  Dit kan enige geluidshinder veroorzaken.

De gemeente Houten heeft in samenwerking met Viveste een brief met meer informatie voor bewoners van Castor opgesteld. Deze is zondagmiddag 14 februari bezorgd.

Zondag hebben alle bewoners van Castor weer thuis kunnen slapen. De komende dagen wordt er schoongemaakt en de schade hersteld.


Terug naar overzicht