Bericht

Ombouw kantoortorens Spoorhaag en Achterom van start

14 januari 2016

Op donderdag 14 januari is het ombouwen van twee voormalige kantoorpanden aan de Spoorhaag en de Achterom officieel van start gegaan.

Viveste gaat in het pand aan de Achterom 25 appartementen realiseren voor starters. In het pand aan de Spoorhaag komen appartementen en een kantoor voor zorgorganisatie Lister en een aantal van haar cliënten.

We willen met het project tegemoet komen aan de grote behoefte aan betaalbare woonruimte onder starters in Houten, het  overschot aan leegstaande kantoren terugdringen en de uitstraling voor de leefomgeving verbeteren.

Betaalbare appartementen voor starters
In het pand aan de Achterom komen 22 tweekamerappartementen en 3 studio’s. De huurprijzen worden afgestemd op de doelgroep: starters tot 30 jaar met een laag inkomen. De appartementen zijn medio 2016 klaar en worden in maart via WoningNet te huur aangeboden.

Duurzaam verbouwen
Aannemer Plegt-Vos maakt gebruik van een slim en efficiënt bouwproces. Balkons, bergingen, badkamers, meterkast en keuken worden in de fabriek gemaakt en als het ware kant en klaar in de appartementen geschoven. Dit zorgt voor minder overlast voor omwonenden en een kortere bouwtijd. Bouwmaterialen uit de panden worden zo veel mogelijk hergebruikt en de energiezuinigheid wordt verbeterd. Het dak wordt uitgerust met zonnepanelen, zodat alle huurders gebruik kunnen maken van zonne-energie.

Meer informatie
Wilt u meer weten? Volg het project dan op de Facebookpagina SPOORHAAGACHTEROM of kijk op de projectenpagina.

Terug naar overzicht