Bericht

Samen met je vrienden een woning huren bij Viveste

15 december 2015

Viveste heeft onlangs 2 woningen verhuurd aan groepjes vrienden. Met deze creatieve oplossing wil Viveste iets doen voor starters op de woningmarkt zonder dat dit ten koste gaat van het aantal sociale huurwoningen.

Contract

We doen dit via het zogeheten Friends-contract, genoemd naar de populaire televisieserie Friends, waarin vrienden een appartement delen. Met een Friends-contract bepaal je zelf met wie je een woning deelt. Ɓlle huurders zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor goed huurderschap en het betalen van de totale huur. Als een van de bewoners gaat verhuizen dan licht hij/zij  Viveste hierover in. De achterblijvende huurders zorgen zelf voor een nieuwe huisgenoot. Mocht er tijd zitten tussen het vertrek van een van de huurders en het vinden van een nieuwe huisgenoot, dan zijn de achterblijvers verantwoordelijk voor het betalen van het hele huurbedrag.

Voorwaarden

De minimumleeftijd voor een Friends-contract is 18 jaar. Er kunnen maximaal 4 personen op een huurovereenkomst. Zij moeten samen wel voldoende inkomen hebben om de huur te kunnen betalen. Eventueel kunnen ouders garant staan.

Vrienden die met elkaar een woning willen huren, kunnen zelf reageren op de woningen die Viveste via Rooftrack met een Friends-contract aanbiedt.

Hier ziet u een filmpje over de verhuur.

Terug naar overzicht