Bericht

Viveste verbouwt kantoorpand voor Lister

07 december 2015

Viveste gaat in het centrum van Houten twee leegstaande kantoorpanden aan de Spoorhaag en Achterom ombouwen. Eén pand wordt omgebouwd voor cliënten van zorgorganisatie Lister. Viveste en Lister tekenden daarvoor op donderdag 3 december een samenwerkingsovereenkomst.

In het pand komen 23 appartementen voor cliënten met een psychische aandoening en een kantoor. Professionals van Lister begeleiden de cliënten bij hun dagelijks leven. De meeste cliënten wonen nu verspreid over andere appartementen van Viveste. Vooral aan de Randhoeve. Met de verbouwing van het kantoorpand aan de Spoorhaag kan Lister haar cliënten geclusterd individueel wonen met intensievere begeleiding bieden.

Naast het pand staat nog een kantoorpand leeg. Dat wordt omgebouwd naar 25 appartementen voor starters. Daarmee doet Viveste wat aan de grote behoefte aan betaalbare woonruimte onder deze doelgroep. Door beide verbouwingen neemt het overschot aan leegstaande kantoren in Houten af en verbetert de uitstraling voor de omgeving.
 
De nieuwe appartementen worden medio 2016 opgeleverd.

Terug naar overzicht