Bericht

Houtens Buurt Voetbal groot succes

27 juli 2015

Woensdag 22 juli vond het eerste Houtens Buurt Voetbal plaats op het Stadsstrand op Het Rond. Er kwamen ongeveer 50 jongens en meisjes op af.

 “Ik kon mijn zoon haast niet achter de X-box wegkrijgen. We waren eigenlijk van plan om tot één uur te blijven, maar nu wil mijn zoon tot drie uur blijven” aldus een vader langs de lijn. En zo verging het meer kinderen en ouders. Het was mooi weer en de limonade vloeide rijkelijk.

De organisator van het evenement Onno Romeijn zag vorig jaar dat het Stadsstrand er overdag vaak verlaten bij lag, terwijl er zo veel kinderen in Houten zijn die vakantie hebben. Dat bracht hem op het idee om iets met zijn hobby te gaan doen: voetbal. Van zijn werkgever Viveste kreeg hij de gelegenheid om dit onder werktijd verder uit te werken. En zo ontstond het  idee voor Houtens Buurt Voetbal; een voetbalevenement voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar.

Volgens Onno was het meest spannende hoeveel kinderen er mee zouden komen doen. “Dit was een heel mooi aantal. We konden drie teams maken die iedere keer van samenstelling wisselden. “ Onno overweegt om een dergelijk evenement volgend jaar te herhalen.

Wil je weten of er een vervolg komt? Volg dan het laatste nieuws op facebook: Houtens Buurt Voetbal.

Terug naar overzicht