Bericht

Bewonerscommissie Hofstede viert 10 jarig bestaan

26 juni 2015

Op 16 juni 2005 werd de 1e huurovereenkomst getekend van het complex Hofstede van Viveste aan de Fluweelmos. De bewonerscommissie wilde dit jubileum natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan en organiseerde een boottocht voor alle bewoners.

Veel belangstelling

Van de 34 appartementen waren er 30 vertegenwoordigd. Op 17 juni 2015 stapten de 45 bewoners aan boord van de Jonckheere van Jutphaas voor een tochtje over het Amsterdam-Rijnkanaal. Aan boord gebruikten ze een goed verzorgde lunch. De bewoners hebben genoten! “Een ontzettend leuke manier om je buren weer wat beter te leren kennen” aldus één van de deelnemers. De bewoners hebben het uitje zelf georganiseerd en de financiën zelf geregeld. Ook Viveste deed een duit in het zakje.

Actieve commissie

De bewonerscommissie is een actieve club, die zich inzet voor de leefbaarheid van het complex. Natuurlijk werd tijdens dit uitje ook gesproken over de toekomst van Hofstede. De plannen van de commissie zijn erop gericht om in goed overleg het wonen in ”Hofstede” betaalbaar en zo aangenaam mogelijk te houden. Daarbij hoopt de bewonerscommissie op een invulling van de ruimte van “Het Zonnetje” die zoveel mogelijk aansluit bij hun woonwensen.

Hofstede proefgebied domotica

Het gebouw Hofstede bestaat uit 34 appartementen voor senioren. Bij de oplevering kreeg het project veel aandacht vanwege de domotica die in de woningen is aangebracht. Zo hadden alle appartementen standaard een personenalarmering met alarmopvolging en werd alle, niet noodzakelijke, elektriciteit uitgeschakeld als men de voordeur op slot draaide. De bewoners hadden hoge verwachtingen van de nieuwe domotica. Helaas leverde de domotica niet het comfort dat er van verwacht werd. Daarom is op een gegeven moment, in goed overleg, besloten de domotica buiten werking te stellen.

Vervolg

Ook de servicekostenafrekening en de opleverpunten na de nieuwbouw waren onderwerp van gesprek tussen de bewonerscommissie en Viveste. Uiteindelijk zijn alle zaken naar tevredenheid opgelost. “De dialoog met Viveste is altijd op een prettige manier verlopen” aldus de bewonerscommissie: “ Op naar het volgende jubileum!”

Terug naar overzicht