Zonnestroom

Zonnepanelen bij Viveste

Bij Viveste vinden we het belangrijk dat we samen werken aan een betere wereld. Voor nu en de generaties na ons. En we maken ons sterk voor lagere woonkosten. Daarom bieden we huurders aan om voor zonnestroom te kiezen. Zowel voor huurders in een eengezinswoning (‘eigen’ dak) als voor huurders in een appartement (gezamenlijk dak). Iedereen kan meedoen.

De afgelopen jaren deden we onze eerste ervaringen op in Wijk bij Duurstede, maar vanaf december 2018 gaan we dit ook in Houten aanbieden. Hieronder leest u ons aanbod en hoe we dit aanpakken.

Huurt u een woning met een ‘eigen’ dak geschikt voor zonnepanelen?

En gaat u in op ons aanbod? Dan ontvangt u van ons elk jaar € 40. Daarnaast betaalt u voor de opgewekte zonnestroom € 0,185 per kWh. Dat is zo’n 2,5 eurocent goedkoper dan de gemiddelde prijs van de 3 grote energieleveranciers in Nederland.

Heeft u geen ‘eigen’ dak of is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen?

Ook dan kunt u gebruik maken van zonnestroom. Bij voldoende belangstelling plaatsen we dan panelen op grote daken in de omgeving. Daar kunt u dan gebruik van maken alsof er panelen op uw eigen dak liggen. U betaalt hiervoor € 5 per paneel (max. 9 panelen) en heeft dan een voordeel van minimaal € 50 per jaar (bij 9 panelen). U verdient de kosten dus in 1 jaar terug.

Onze aanpak in Houten: wijk voor wijk

Dat houdt het voor ons behapbaar. Als het zover is, ontvangt u van ons eerst een brief met meer informatie, waaronder een persoonlijk aanbod en een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Besluit u mee te doen, dan zorgen wij voor de plaatsing van de panelen.

Wij werken samen met Wocozon

Bij de plaatsing van zonnepanelen op onze huurwoningen met een ‘eigen’ dak, werken ze samen met Wocozon. Een organisatie zonder winstoogmerk met het doel om huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Wocozon laat de zonnepanelen plaatsen door een erkende installateur en regelt ook het onderhoud van de panelen. Zodra u zich heeft aangemeld voor zonnepanelen is Wocozon uw aanspreekpunt.

In onderstaand filmpje ziet u op een eenvoudige manier hoe dat werkt, zonnepanelen van Wocozon.

Zonnestroom

 • Waarom geeft Viveste huurders de kans om zonnestroom op te wekken?

  Viveste werkt graag aan een duurzamere wereld. Energie duurzaam opwekken met zonnepanelen past daarbij. En het levert huurders een financieel voordeel op. Daarmee draagt het ook nog bij aan lagere woonlasten.

 • Met wie werkt Viveste samen?

  Voor het zonnestroomproject werkt Viveste in Wijk bij Duurstede samen met het lokale energiebedrijf de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) en Wocozon, een stichting die voor corporaties zonnepanelen levert en exploiteert. In Houten is de samenwerkingspartner nog niet bekend.

 • Viveste verdeelt haar woningen in twee groepen. Waarom?

  Viveste wil de financiële opbrengsten van de opgewekte zonnestroom zoveel mogelijk gelijk verdelen onder de huurders die deelnemen aan het zonnestroomproject. Daarvoor hebben we onze woningen in twee groepen verdeeld:

  1. Eén groep bestaat vooral uit eengezinswoningen met een fors dak, met een goede ligging richting zon. Op die daken plaatsen we zonnepanelen samen met Wocozon.
  2. En één groep heeft geen eigen dak (bijvoorbeeld appartementen) of een dak dat niet gunstig is voor zonnepanelen. De huurders van deze woningen kunnen gebruik maken van groepen panelen op grote gebouwen in de buurt.
 • Wat verdien ik aan Zonnestroom voor huurders?

  Hoeveel u verdient aan zonnestroom hangt af van de soort woning die u huurt (zie ook Viveste verdeelt haar woningen in twee groepen. Waarom?).

  Huurt u een woning waarvoor Viveste samenwerkt met Wocozon, dan heeft u jaarlijks minimaal € 40,- voordeel van het zonnestroomproject. Afhankelijk van de elektraprijs die u betaalt, kan het voordeel verder oplopen.

  Huurt u een woning waarvoor Viveste samenwerkt met de EWEC, dan is het voordeel minimaal € 50,- per jaar.

  Naast de financiële voordelen draagt u bij aan een duurzame wereld.

 • Mijn woning is geschikt voor Wocozon-panelen. Waar kan ik meer informatie krijgen?

  Op wocozon.nl vindt u meer informatie.

  Huurders in Houten ontvangen later nog een concreet aanbod en een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Om het geheel behapbaar te houden, hebben we Houten in 4 delen verdeeld. Elk deel informeren we op een ander moment.

  Wacht ons concrete aanbod en de informatiebijeenkomst eerst even af. Daarna kunt u eventuele vragen telefonisch stellen aan:

  • Guido Sommers van Wocozon op 085 744 10 58, of
  • Sander Bos van Viveste op 088 989 01 23 (op werkdagen van 8.30 – 12.30 uur).
 • Mijn woning is niet geschikt voor Wocozon zonnepanelen. Waar kan ik meer info krijgen?

  In Wijk bij Duurstede werken we hiervoor samen met de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC). Op haar website vindt u meer informatie. Stelt u uw vragen liever telefonisch, dan kunt u contact opnemen met Sarida van der Meer van de EWEC op 06 1249 2247, of met Sander Bos van Viveste op 088 989 01 23 (op werkdagen van 8.30 – 12.30 uur).

  In Houten moeten we hiervoor nog een coöperatieve vereniging oprichten. De bedoeling is dat u maximaal 9 panelen tegen €5,- per paneel kunt afnemen van die vereniging. Uw panelen worden geplaatst op een groot gebouw, samen met de andere bewoners, die deelnemen.