Zonnestroom voor huurders

Viveste-huurders in Wijk bij Duurstede en Langbroek kunnen meedoen aan Zonnestroom voor huurders. Dat betekent dat ze profiteren van zonne-energie. Hun woonlasten gaan omlaag en ze dragen bij aan een meer duurzame wereld. Viveste onderzoekt of Zonnestroom voor huurders ook mogelijk is in de gemeente Houten. Blijf op de hoogte: volg Viveste op Facebook en Twitter

Veelgestelde vragen zonnestroom

Zonnestroom

 • Waarom geeft Viveste huurders de kans om zonnestroom op te wekken?

  Viveste werkt graag aan een duurzamere wereld. Energie duurzaam opwekken met zonnepanelen past daarbij. En het levert huurders een financieel voordeel op. Daarmee draagt het ook nog bij aan lagere woonlasten.

 • Met wie werkt Viveste samen?

  Voor het zonnestroomproject werkt Viveste samen met het lokale energiebedrijf in Wijk bij Duurstede: de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC), en met Wocozon, een stichting die voor corporaties zonnepanelen levert en exploiteert.

 • Viveste verdeelt haar woningen in twee groepen. Waarom?

  Viveste wil dat alle huurders voordeel kunnen hebben van zonnestroom. Daarvoor hebben we onze woningen in twee groepen verdeeld:

  1. Eén groep bestaat vooral uit eengezinswoningen met een fors dak, met een goede ligging richting zon. Op die daken plaatsen we zonnepanelen samen met Wocozon.
  2. En één groep heeft geen eigen dak (bijvoorbeeld appartementen) of een dak dat niet gunstig is voor zonnepanelen. De huurders van deze woningen kunnen gebruik maken van panelen op flatdaken in Wijk bij Duurstede. Hiervoor werkt Viveste samen met de EWEC.
 • Waarom krijgt mijn buurman andere informatie dan ik?

  Huurders krijgen verschillende informatie over Zonnestroom voor huurders, omdat er verschillen zijn tussen de woningen. In Wijk bij Duurstede en Langbroek zijn de volgende woningen:

  • Eéngezinswoningen met een fors dak, met een goede ligging richting zon (zie ook Viveste verdeelt haar woningen in twee groepen. Waarom?);
  • Woningen zonder eigen dak (bijvoorbeeld appartementen) of een dak dat niet gunstig is voor zonnepanelen (zie ook Viveste verdeelt haar woningen in twee groepen. Waarom?);
  • Woningen waarbij binnen een aantal jaar het dak wordt gerenoveerd;
  • Woningen die vallen binnen het beschermd stadsgezicht.
 • Wat verdien ik aan Zonnestroom voor huurders?

  Hoeveel u verdient aan zonnestroom hangt af van de soort woning die u huurt (zie ook Viveste verdeelt haar woningen in twee groepen. Waarom?).
  Huurt u een woning waarvoor Viveste samenwerkt met Wocozon, dan heeft u jaarlijks minimaal € 40,- voordeel van het zonnestroomproject. Afhankelijk van de elektraprijs die u betaalt, kan het voordeel oplopen tot € 75,-.
  Huurt u een woning waarvoor Viveste samenwerkt met de EWEC, dan is het voordeel minimaal € 50,- per jaar.
  Naast de financiële voordelen draagt u bij aan een duurzame wereld.

 • Ik ben geïnteresseerd in zonnepanelen. Wat nu?

  Heeft u interesse in Zonnestroom voor huurders? Dan helpen we u graag verder. Als u weet of uw dak geschikt is voor panelen van Wocozon, of EWEC, kunt u contact opnemen met deze partijen (zie vraag Mijn woning is geschikt voor Wocozon-panelen. Waar kan ik meer informatie krijgen? en Mijn woning is geschikt voor zonnepanelen van de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC). Waar kan ik meer informatie krijgen?). Wilt u liever eerst nog met iemand overleggen, bel dan met Sander Bos van Viveste op 088 989 01 23 (op werkdagen van 8.30 – 12.30 uur).

 • Mijn woning is geschikt voor Wocozon-panelen. Waar kan ik meer informatie krijgen?

  Op wocozon.nl vindt u meer informatie. Stelt u uw vragen liever telefonisch, dan kunt u contact opnemen met Guido Sommers van Wocozon op 085 744 10 58, of met Sander Bos van Viveste op 088 989 01 23 (op werkdagen van 8.30 – 12.30 uur).

 • Mijn woning is geschikt voor zonnepanelen van de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC). Waar kan ik meer informatie krijgen?

  Op de site van de EigenWijkse Energie Coöperatie vindt u meer informatie. Stelt u uw vragen liever telefonisch, dan kunt u contact opnemen met Sarida van der Meer van de EWEC op 06 1249 2247, of met Sander Bos van Viveste op 088 989 01 23 (op werkdagen van 8.30 – 12.30 uur).