Wonen met beperking

We verhuren woningen aan mensen met een beperking

Dat doen we via een zorgverlener. Bijvoorbeeld Philadelphia, Reinaerde, Fokus en Lister. U heeft hiervoor een CIZ-indicatie nodig. Wilt u graag een zorgwoning huren? Neem dan contact op met de zorgverlener. Meer informatie over het aanbod (allemaal in Houten) vindt u hiernaast.

Voor mensen die zelfstandig willen wonen met hulp op afroep hebben we een beperkt aantal eengezinswoningen in het centrum van Houten en de wijk de Stenen (Fokus Schonauwen). We verhuren de woningen op voordracht van Fokus.

Zit u in een rolstoel?

Sommige woningen zijn speciaal gebouwd voor mensen in een rolstoel. Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Neem dan contact op met het Sociaal Loket Houten (Houten) of LoketWijk (Wijk bij Duurstede).

Heeft u te maken met dementie?

Nederland vergrijst. En daardoor krijgen ook steeds meer mensen te maken met dementie. Dan moet er vaak veel geregeld worden. Niet alleen medische zaken, maar ook op het gebied van ondersteuning, welzijn, wonen, etc.
De gemeente Wijk bij Duurstede heeft voor (beginnend) dementerenden en hun mantelzorgers het handige boekje ‘Wegwijs met dementie in de gemeente Wijk bij Duurstede’ uitgebracht. In het gratis boekje staan ook telefoonnummers en (e-mail)adressen van nuttige organisaties.