Senioren voorrangsregeling

U merkt dat het traplopen steeds moeilijker gaat. Of het onderhoud van de tuin groeit u ‘boven het hoofd’.  U heeft al eens gekeken naar een andere woning, maar u weet niet goed wat de mogelijkheden zijn en wat u wilt. Wie weet kunnen wij u helpen om met voorrang te verhuizen naar een (senior)geschikte twee- of driekamerwoning.

U kunt meedoen als u ... 

  • huurder bent van Viveste en
  • 55 jaar of ouder bent, en
  • in een (grote) eengezinswoning of niet passende woning (bijvoorbeeld met inpandige trap of in een appartement zonder lift) woont.

Het is niet nodig dat u ingeschreven staat bij WoningNet. Woont u al in een seniorenwoning, dan komt u niet in aanmerking.

Onze senioren voorrangsregeling houdt het volgende in

  1. Wij doen u een woningaanbod, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met uw woonwensen (bijvoorbeeld een driekamerappartement met balkon in de buur van het centrum).
  2. U gaat maximaal € 50 huur per maand meer betalen (als de huur van uw huidige en nieuwe woning lager is dan € 710,68 en uw inkomen minder is dan € 36.798,-).
  3. U ontvangt een maximale vergoeding van € 500,- als tegemoetkoming in uw verhuiskosten.
  4. Wij bemiddelen indien nodig bij verdere hulp en ondersteuning.

Geef uw wensen aan in uw zoekprofiel

Wilt u in aanmerking komen voor de regeling, vul dan het formulier zoekprofiel in. Geef daarop zo duidelijk mogelijk aan wat uw wensen zijn en ook wat u niet wilt hebben. En stuur het samen met de inkomensverklaring van u en uw eventuele partner naar ons op. Een inkomensverklaring (IB60) vraagt u aan bij de Belastingdienst via telefoon 0800-0543 of download hem in Mijn Belastingdienst.

Als u aan de voorwaarden voldoet, gaan wij voor u op zoek naar een andere passende woning.

Passend toewijzen en de inkomenstoets

Uw nieuwe woning moet qua huurprijs passen bij uw inkomen. Daarom voeren wij bij iedere verhuring een inkomenstoets uit. Wat als passend wordt beschouwd, ziet u in het Overzicht passend toewijzen. Is uw huishoudinkomen hoger dan € 47.073,- dan komt u uitsluitend in aanmerking voor een woning in de vrije sector (dus boven € 710,68 per maand).

Is uw actuele inkomen aanzienlijk lager dan op de definitieve of voorlopige aanslag staat? Of staat op de inkomensverklaring dat de Belastingdienst geen inkomensgegevens van u heeft? Dan mogen we uitgaan van uw actuele inkomen. Als aanvulling op de inkomensverklaring ontvangen we dan graag uw jaaropgave(s).