Kan ik mijn huurwoning kopen?

Wilt u weten of u uw huurwoning  kunt kopen

Vul dan het interesseformulier in dat onderaan de pagina staat. Uw verzoek wordt dan door ons binnen tien werkdagen in behandeling genomen. U ontvangt per e-mail een reactie. Let op: deze kan in uw ongewenste e-mailbox binnenkomen.

Meestal verkopen wij de woning niet
In de meeste gevallen verkopen wij de woning niet aan de huidige huurder. In sommige gevallen maken wij hierop een uitzondering en kan het wel. Wij willen voldoende sociale huurwoningen beschikbaar houden voor lagere inkomens. Daarom kan niet iedereen zijn/haar huurwoning kopen. Als wij verkopen aan huurders, geven wij geen korting.

De belangrijkste taak van woningcorporaties is zorgen voor betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen
In Nederland is een tekort aan huurwoningen voor mensen met een laag inkomen en met een middeninkomen. Vooral in en om de grote steden. Viveste verhuurt de woningen juist voor deze groepen. Daarom zijn wij voorzichtig met het verkopen van sociale huurwoningen. Dit wordt ook gesteund door de gemeenten.

Viveste maakt als eigenaar een keuze of de woning verkocht wordt en op welke manier

Of en wanneer we een woning verkopen, is maatwerk en kan per woning verschillen. Zo kan het zijn dat we besluiten om de ene woning wel te verkopen en de andere woning niet. Of dat een woning in het verleden wel gekocht kon worden maar nu niet meer. Wij maken hiervoor per woning een zorgvuldige afweging. Hierbij zijn de doelstellingen van Viveste leidend.

De opbrengsten van de verkoop van woningen gebruiken we voor nieuwbouw, verduurzaming en onderhoud

Omdat er zoveel vraag is naar betaalbare huurwoningen, willen wij het aantal sociale huurwoningen de komende jaren flink uitbreiden met nieuwbouw. Hiervoor gebruiken we de opbrengsten uit de verkoop van woningen. We letten er wel op dat we niet te veel woningen verkopen zonder dat we nieuwe woningen toevoegen. Ook gebruiken we de opbrengsten voor verduurzaming en onderhoud van onze woningen. Zo zorgen we ervoor dat ook op langere termijn onze woningen betaalbaar zijn en een fijn thuis zijn voor onze huurders.

Heeft u van ons bericht ontvangen dat u uw huurwoning kunt kopen?

In het stappenplan leest u alles wat u moet weten bij het kopen van uw woning.

Interesseformulier koop