Zonnepanelen en zonnestroom

Dat houdt het voor ons behapbaar. Als het zover is, ontvangt u van ons eerst een brief met meer informatie, waaronder een persoonlijk aanbod en een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Besluit u mee te doen, dan zorgen wij voor de plaatsing van de panelen.

Bij Viveste vinden we het belangrijk dat we samen werken aan een betere wereld. Voor nu en de generaties na ons. En we maken ons sterk voor lagere woonkosten. Daarom bieden we huurders aan om voor zonnestroom te kiezen. Zowel voor huurders in een eengezinswoning (‘eigen’ dak) als voor huurders in een appartement (gezamenlijk dak). Iedereen kan meedoen.

De afgelopen jaren deden we onze eerste ervaringen op in Wijk bij Duurstede, maar vanaf december 2018 bieden we dit ook in Houten aan. Hieronder leest u ons aanbod en hoe we dit aanpakken.

Huurt u een woning met een ‘eigen’ dak geschikt voor zonnepanelen?

En gaat u in op ons aanbod? Dan ontvangt u van ons elk jaar € 40. Daarnaast betaalt u voor de opgewekte zonnestroom € 0,185 per kWh. Dat is zo’n 2,5 eurocent goedkoper dan de gemiddelde prijs van de 3 grote energieleveranciers in Nederland.

Heeft u geen ‘eigen’ dak of is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen?

Onze aanpak in Houten: wijk voor wijk

In Houten hebben we een vergelijkbaar project opgestart en is op dinsdag 9 juli een bewonersavond georganiseerd voor het eerste deel van Houten. Viveste werkte hierbij samen met D2e. Geïnteresseerden in Houten kunnen over dit project meer informatie vinden op https://www.delenduurzameenergie.nl/dde-houten.

Ook dan kunt u gebruik maken van zonnestroom. In Wijk bij Duurstede kunt u deelnemen aan collectieve zonnestroomsystemen. Deze mogelijkheid bieden wij u met de coöperatieve vereniging VolksWatt. Aan de Dirk Fockstraat zijn nu 200 panelen geplaatst. Deelnemers van VolksWatt kunnen voor € 5 per paneel (maximaal 9 panelen) deelnemen en ontvangen bij 9 panelen een jaarlijks voordeel van ongeveer € 50 per jaar. U verdient de kosten dus in 1 jaar terug. Bij voldoende belangstelling plaatsen we dan panelen op grote daken in de omgeving. Daar kunt u dan gebruik van maken alsof er panelen op uw eigen dak liggen. U betaalt hiervoor € 5 per paneel (max. 9 panelen) en heeft dan een voordeel van minimaal € 50 per jaar (bij 9 panelen). U verdient de kosten dus in 1 jaar terug.

Wij werken samen met Wocozon

Bij de plaatsing van zonnepanelen op onze huurwoningen met een ‘eigen’ dak, werken ze samen met Wocozon. Een organisatie zonder winstoogmerk met het doel om huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Wocozon laat de zonnepanelen plaatsen door een erkende installateur en regelt ook het onderhoud van de panelen. Zodra u zich heeft aangemeld voor zonnepanelen is Wocozon uw aanspreekpunt.

In onderstaand filmpje ziet u op een eenvoudige manier hoe dat werkt, zonnepanelen van Wocozon.

Bij plaatsing van zonnepanelen voor bewoners, die een woning huren zonder geschikt eigen dak werken wij samen met VolksWatt in Wijk bij Duurstede en D2e in Houten.