Zonnepanelen en zonnestroom

Bij Viveste vinden we het belangrijk dat we samen werken aan een betere wereld. Voor nu en de generaties na ons. En we maken ons sterk voor lagere woonkosten. Daarom bieden we huurders aan om voor zonnestroom te kiezen. Zowel voor huurders in een eengezinswoning (‘eigen’ dak) als voor huurders in een appartement (gezamenlijk dak). Iedereen kan meedoen.

Zonnepanelen op ‘eigen’ dak

Bij de plaatsing van zonnepanelen op onze huurwoningen met een ‘eigen’ dak, werkt Viveste samen met Wocozon. Een organisatie die huurders van woningcorporaties in heel Nederland helpt te profiteren van zonnestroom. Wocozon laat de zonnepanelen plaatsen door een erkende installateur en regelt het onderhoud van de panelen. Huurders hoeven zo geen duizenden euro’s te investeren in zonnepanelen, maar betalen maandelijks een vergoeding. De panelen worden aangesloten op de eigen stroommeter, zodat de opgewekte stroom geheel ten goede komt aan de huurder.

Huurders krijgen na aanmelding bij Wocozon een brief van Wocozon waarop het maandbedrag staat dat zij gaan betalen. Als zij Wocozon laten weten hiermee akkoord te gaan, duurt het ongeveer 6 maanden voordat de zonnepanelen worden geïnstalleerd.

In onderstaand filmpje ziet u hoe het werkt met zonnepanelen van Wocozon. https://youtu.be/8eakpd_5Qgg

Onze huurder Emily van Orsouw vertelt over haar ervaringen in de duurzame energiekrant. 2021_011_Energietafel Houten_Special Houtens Nieuws energietransitie_265bx395h_okt2021_1 mm witmarge.indd (duurzaamhouten.nl)

Wij werken samen met Wocozon, VolksWatt en D2e

Bij de plaatsing van zonnepanelen op onze huurwoningen met een ‘eigen’ dak, werken ze samen met Wocozon. Een organisatie zonder winstoogmerk met het doel om huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Wocozon laat de zonnepanelen plaatsen door een erkende installateur en regelt ook het onderhoud van de panelen. Zodra u zich heeft aangemeld voor zonnepanelen is Wocozon uw aanspreekpunt.

In onderstaand filmpje ziet u op een eenvoudige manier hoe dat werkt, zonnepanelen van Wocozon.

Bij plaatsing van zonnepanelen voor bewoners, die een woning huren zonder geschikt eigen dak werken wij samen met VolksWatt in Wijk bij Duurstede en D2e in Houten.