Houd de berichtgeving en de maatregelen die Viveste treft rondom het Coronavirus (COVID-19) via deze website in de gaten! U kunt alleen op afspraak bij onze balie terecht. Daardoor zien wij een toename in mails en telefoontjes. Soms duurt het daarom wat langer voordat u een reactie van ons ontvangt. Hiervoor vragen wij uw begrip!

Zonnepanelen en zonnestroom

Bij Viveste vinden we het belangrijk dat we samen werken aan een betere wereld. Voor nu en de generaties na ons. En we maken ons sterk voor lagere woonkosten. Daarom bieden we huurders aan om voor zonnestroom te kiezen. Zowel voor huurders in een eengezinswoning (‘eigen’ dak) als voor huurders in een appartement (gezamenlijk dak). Iedereen kan meedoen.

De afgelopen jaren deden we onze eerste ervaringen op in Wijk bij Duurstede. In Wijk bij Duurstede kan inmiddels iedereen zonnestroom aanvragen. Sinds december 2018 bieden we ook in Houten zonnestroom aan. Dat doen we stapsgewijs, zodat het voor ons behapbaar blijft. In Houten ontvangt u eerst een brief met meer informatie en een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst.

Heeft u geen ‘eigen’ dak of is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen?

Ook dan kunt u gebruik maken van zonnestroom. In  Wijk bij Duurstede kunt u deelnemen aan collectieve zonnestroomsystemen. Deze mogelijkheden bieden wij u met de coöperatieve vereniging VolksWatt. Aan de Dirk Fockstraat zijn nu 200 panelen geplaatst. Deelnemers van VolksWatt kunnen voor € 5,00 per paneel (maximaal 9 panelen) deelnemen en ontvangen bij 9 panelen een jaarlijks voordeel van ongeveer € 50,00 per jaar. U verdient de kosten dus in 1 jaar terug.

In Houten hebben we een vergelijkbaar project opgestart en is op dinsdag 9 juli jl. een bewonersavond georganiseerd voor het eerste deel van Houten. Viveste werkte hierbij samen met D2e. Geïnteresseerden in Houten kunnen over dit project meer informatie vinden op https://www.delenduurzameenergie.nl/dde-houten/

Wij werken samen met Wocozon, VolksWatt en D2e

Bij de plaatsing van zonnepanelen op onze huurwoningen met een ‘eigen’ dak, werken ze samen met Wocozon. Een organisatie zonder winstoogmerk met het doel om huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Wocozon laat de zonnepanelen plaatsen door een erkende installateur en regelt ook het onderhoud van de panelen. Zodra u zich heeft aangemeld voor zonnepanelen is Wocozon uw aanspreekpunt.

In onderstaand filmpje ziet u op een eenvoudige manier hoe dat werkt, zonnepanelen van Wocozon.

Bij plaatsing van zonnepanelen voor bewoners, die een woning huren zonder geschikt eigen dak werken wij samen met VolksWatt in Wijk bij Duurstede en D2e in Houten.