Zelf klussen

U wilt uw woning zelf veranderen 

U wilt prettig wonen. In een woning waar u zich lekker voelt. Maak van uw huis daarom een echt thuis! Wij geven u daar graag de ruimte voor. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u daarbij de kwaliteit en veiligheid van de woning in stand houdt. Wij hebben dan ook een ZAV-wijzer opgesteld met regels waaraan u zich bij het klussen moet houden.

Kleine klus: direct aan de slag

Natuurlijk mag u in uw woning kleine veranderingen aanbrengen zonder vooraf toestemming te vragen. Denk bijvoorbeeld aan het behangen en schilderen van wanden, kozijnen en deuren in de woning. Het plaatsen van een andere kraan of het aanbrengen van een wandcontactdoos. Of andere kleine veranderingen die u zonder noemenswaardige kosten weer kunt  verwijderen.

Als u verhuist beoordelen wij of de verandering goed is uitgevoerd en of deze in de woning kan blijven zitten.

Grote klus: vraag eerst onze toestemming

Voor grotere veranderingen heeft u eerst onze toestemming nodig. Zulke klussen noemen wij Zelf Aangebrachte Veranderingen: ZAV’s. U vraagt toestemming aan met het ZAV-aanvraagformulier. U voorkomt daarmee dat u de verandering later weer ongedaan moet maken.

Een van onze opzichters behandelt uw aanvraag. In de regel hoort u binnen 2 weken van ons of u toestemming krijgt of niet. En of de verandering mag blijven zitten als u verhuist.

Brengt u toch zonder onze toestemming veranderingen aan, dan loopt u het risico dat u deze op eigen kosten moet verwijderen. Dat zou zonde zijn van uw investering.

Voorwaarden en afspraken

Veranderingen mogen nooit uw veiligheid of die van omwonenden in gevaar brengen. De verandering moet veilig en verantwoord worden aangebracht. U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan de verandering en eventuele vervanging. De verandering moet altijd voldoen aan de (veiligheids)eisen van onder andere de gemeente, brandweer en nutsbedrijven. U bent zelf verantwoordelijk voor de kosten, de risico’s en eventuele extra verzekeringen.

Verhuizen en vergoeding

Als u zich heeft gehouden aan alle voorwaarden kunt u de verandering(en) in sommige gevallen overdragen aan een volgende huurder. En in een aantal gevallen krijgt u een vergoeding bij verhuizing. U leest in de ZAV-wijzer de voorwaarden per verandering.

Advies nodig?

Heeft u nog vragen of wilt u (bouwkundig) advies? Neem gerust contact met ons op.

ZAV-aanvraagformulier

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 8 MB.
      Voeg een tekening, foto's en/of een toelichting toe.