Houd de berichtgeving en de maatregelen die Viveste treft rondom het Coronavirus (COVID-19) via deze website in de gaten!

Slim wonen

Wilt u comfortabel, veilig en duurzaam wonen?

Er zijn allerlei slimme oplossingen om prettiger te wonen. Dit varieert van het verwijderen van losliggende kleedjes tot het aanbrengen van een toilet met douchefunctie. Om wegwijs te worden in alle mogelijkheden hebben wij twee projecten: de Slim Thuis Woning en de Slim Wonen huistest.

Slim Thuis Woning: Het Rond 109 in Houten

Dit is een modelwoning waar u allerlei slimme oplossingen kunt zien om uw huis comfortabeler, veiliger en duurzamer te maken. U krijgt tips en advies van vrijwilligers. Ook de tuin is slim en onderhoudsvriendelijk ingericht.

De Slim Thuis Woning is elke donderdagochtend voor iedereen geopend tussen 9.00 en 12.00 uur. Wilt u op een ander moment langskomen? Bel dan op donderdagochtend naar 06-22145851 of mail naar info@slimthuiswoning.nl.

De Slim Thuis Woning is een initiatief van de gemeente Houten, ZorgSpectrum, Rivas, ‘vanHouten&co’ en Viveste.

Slim Wonen huistest

Om op ideeën te komen en om erachter te komen welke aanpassingen passen bij uw woning, kunt u zich gratis laten adviseren door een Slim Wonen-vrijwilliger.

De Slim Wonen-vrijwilliger komt bij u thuis voor een huistest. De vrijwilliger loopt dan met u door uw woning en bekijkt aan de hand van een vragenlijst welke aanpassingen uw woning prettiger, veiliger en comfortabeler kunnen maken. Het kan bijvoorbeeld gaan om lampjes onder uw bed die automatisch aangaan als u ’s nachts uw bed uitgaat, of een beugel aan de muur van uw badkamer waardoor u zich kunt vasthouden tijdens het douchen.

U kunt na het bezoek van een Slim Wonen-vrijwilliger zelf de ‘handigheidjes’ aanpassen en (laten) aanbrengen. U kunt daarvoor ook de Klussendienst van ‘van Houten&co’ inschakelen. Meer informatie leest u in onze Slim Wonen folder.

Voor een gratis Slim Wonen-huistest kunt u bellen met ‘van Houten&co’: (030) 700 1500.

Slim Wonen is een samenwerkingsverband tussen welzijnsorganisatie ‘van Houten&co’, ZorgSpectrum en Viveste.