Verstopping / CV of MV-storing

Riool verstopt of cv-storing?  

Voer hieronder uw postcode en huisnummer in en neem zelf rechtstreeks contact op met het bedrijf waarmee wij een contract hebben.

Check bij een cv-storing eerst even de handige 'eerste hulp bij cv-storing' van Feenstra. Daarmee kunt u veel voorkomende storingen zelf oplossen.

Probleem met mechanische ventilatie (mv)?

Neem bij een probleem met uw mechanische ventilatie rechtstreeks contact op met het bedrijf dat het cv-onderhoud doet. Heeft u stadverwarming en doet Eneco het onderhoud? Bel dan bij een probleem met uw mechanische ventilatie Wouterse Installatie en Onderhoud: (030) 63 313 42

Stoffen als (frituur)olie, vet, vochtig toiletpapier, schoonmaakdoekjes, kattenbakkorrels, verfresten of andere chemicaliën en textiel horen niet in het riool thuis. Ze kunnen verstoppingen veroorzaken of de zuivering verstoren. En dat leidt weer tot kosten en milieuschade. In dat geval brengen wij de kosten bij de veroorzaker in rekening.

Veelgestelde vragen cv-storing

Veelgestelde vragen cv-storing

  • Wanneer wordt mijn cv-ketel vervangen?

    Dat hangt af van de factoren veiligheid, duurzaamheid en (reparatie)kosten.

    Een ketel die niet meer veilig is of onvoldoende rendement levert (te energie-onzuinig is) of waarbij de reparatiekosten te hoog zijn, vervangen we. Hierover hebben we afspraken gemaakt met het onderhoudsbedrijf.

    Dit betekent dus dat we ketels niet meer gelijktijdig in een hele straat of wijk, maar individueel vervangen. Een cv-ketel slijt namelijk niet door ouderdom, maar door gebruik. Een cv-ketel met veel branduren en/of  schakelmomenten slijt meer dan één met weinig branduren en/of schakelmomenten. Door de cv-ketel individueel te vervangen, doen we dit op het moment dat de ketel hier ook echt aan toe is en verdwijnen er geen goedwerkende cv-ketels op de afvalberg.

    Alleen bij appartementen waarbij cv-ketels op gemeenschappelijke rookgaskanalen zijn aangesloten, kan het zijn dat we bij het vervangen van de rookgaskanalen de ketels collectief vervangen.