Overlast melden

Een fijne buurt is vooral afhankelijk van u en uw buren. U bent dus zelf medeverantwoordelijk voor een aangename woonomgeving. Houd rekening met elkaar, respecteer elkaar.

Woonoverlast los je samen op

Heeft u toch ergens last van? Dan is een goed gesprek meestal de eerste stap om problemen op te lossen. Praat altijd eerst zelf met uw buren. Soms weten ze helemaal niet dat u last van ze heeft.

De een vindt harde muziek erg vervelend, de ander ergert zich aan spelende kinderen.

In het infoblad woonoverlast voorkomen en oplossen vindt u meer informatie.

Komt u er samen niet uit?

Schakel dan zo snel mogelijk hulp in van Buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling bemiddelt bij allerlei soorten overlast. Meer info over Buurtbemiddeling vindt u op:

Houten
website:www.vanhoutenenco.nl
e-mail: buurtbemiddeling@vanhoutenenco.nl

Wijk bij Duurstede
website: www.stichting-binding.nl
e-mail: buurtbemiddeling@stichting-binding.nl

U kunt de overlast ook bij ons melden. Vul daarvoor het meldingsformulier woonoverlast in en mail naar info@viveste.nl. Of stuur het formulier per post naar ons toe. Vermeld als onderwerp ‘melding overlast’.

Is de overlast ernstig?

Is er sprake van ernstige overlast, overtredingen of strafbare feiten? Meld dit dan direct bij ons en bij de politie (0900 8844). U kunt ook anoniem melden via ‘meld misdaad anoniem’ 0800 7000.

Veroorzaakt een huurder lange tijd structurele en ernstige overlast? Dan kunnen wij een juridische procedure starten bij de rechtbank om de huurovereenkomst op te kunnen zeggen en de woning te ontruimen.

Meer informatie en tips over woongenot en woonoverlast leest u in ons infoblad  ‘Woonoverlast voorkomen en oplossen’. Op de site problemenmetjeburen.nl staan allerlei tips waarmee u de 10 meest voorkomende burenproblemen kunt oplossen.