Mijn huur betalen

U betaalt iedere maand huur 

U betaalt uw huur steeds een maand vooruit. Dit betekent dat de huur rond de eerste van de maand automatisch van uw rekening wordt afgeschreven. Dat hebben we met elkaar afgesproken in de huurovereenkomst.

In het verleden zijn er met huurders andere afspraken gemaakt over de huurbetaling. Is dat bij u het geval? Dan nemen we hierover in de loop van 2018 contact met u op.

Wilt u de huur automatisch betalen? 

Vul dan het formulier machtiging automatische incasso in en stuur het naar ons op. Mail het naar infovivestenl, verstuur het naar of geef het af in één van onze vestigingen in Houten of Wijk bij Duurstede.

Wilt u uw rekeningnummer veranderen?

Stuur dan een e-mail naar huurincassovivestenl. Vermeld daarin uw naam, adres, het oude rekeningnummer en het nieuwe rekeningnummer. Wij passen dan uw rekeningnummer aan. Wilt u dat de wijziging op de 1e van de volgende maand ingaat? Laat ons dat dan 2 weken van tevoren weten.

Wilt u uw rekeningnummer veranderen en u heeft een automatische incasso? Vul dan het formulier machtiging automatische incasso in en stuur het naar ons op.

Veelgestelde vragen huur betalen

 • Kan ik een huurspecificatie krijgen?

  U ontvangt elk jaar bij de huurverhoging een nieuwe huurspecificatie. Heeft u die niet meer, dan kunt u een nieuwe opvragen. U ontvangt die dan per e-mail of per post.

 • Hoe kan ik de maximale huurprijs van mijn woning berekenen?

  Dat kan op de website van de Huurcommissie. Hiervoor heeft u de WOZ-waarde van uw huis nodig. De WOZ-waarde telt namelijk voor 25 procent mee in de maximale huurprijs.

  Woont u in de gemeente Houten of Bunnik?
  Dan vindt u de WOZ-waarde op het aanslagbiljet van de BghU of via Mijn BghU.

  Woont u in de gemeente Wijk bij Duurstede?
  Dan vindt u de WOZ-waarde op het aanslagbiljet van BSR of via MijnBSR.

 • Hoe kan ik bezwaar maken tegen de hoogte van de huurprijs?

  Vindt u de huurprijs die u voor uw huis moet betalen te hoog? Dien dan eerst een voorstel tot huurverlaging bij ons in. Wijzen wij uw voorstel af, dan kunt u de Huurcommissie inschakelen. De Huurcommissie beslist dan of uw voorstel tot huurverlaging terecht is. Meer over die procedure leest u op de website van de Huurcommissie.

 • Kan ik bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking?

  Ja. U kunt daartegen bezwaar maken. Dit heeft alleen zin in de volgende gevallen:
  • Als de WOZ-waarde in de beschikking te hoog is. Bijvoorbeeld doordat de woning is vergeleken met woningen in de buurt die er niet op lijken of als de oppervlakte van de woning te groot is ingeschat.
  • Als de huidige huur op of dichtbij de maximale huur ligt. Een bezwaar kan ertoe leiden dat de huur niet verder omhoog gaat.
  • Als de maximale huurprijs door een lagere WOZ-waarde onder de huidige huurprijs komt te liggen. U heeft dan recht op huurverlaging.

  Op de website van de Woonbond vindt u een voorbeeldbrief die u kunt gebruiken.