Energiebesparing

Hulp met energie besparen

De energierekening wordt nu fors hoger voor veel mensen.

Van de stijgende prijzen merken veel van Dit merken veel bewoners in hun portemonnee. Viveste kan de energierekening van onze bewoners niet verlagen, net zoals we hun boodschappen niet goedkoper kunnen maken. Wij begrijpen de zorgen van onze bewoners heel goed en we willen wel laten weten hoe we hulp bieden. 

Duurzame maatregelen zorgen voor minder energieverbruik

Een lager energieverbruik is nu belangrijker dan ooit. Daarom gaan we sneller minder goed geïsoleerde woningen verbeteren.  Dit kost echter tijd, en kan helaas niet voor al onze woningen tegelijkertijd. De komende jaren renoveren we huizen met een laag energielabel. Bij regulier onderhoud nemen we meteen isolatiemaatregelen mee. Zo brengen we bijvoorbeeld dakisolatie aan als de dakpannen vervangen worden.

Lagere energierekening door thuis minder energie te verbruiken

Wel kunt u zelf al kleine energiebesparende maatregelen in huis nemen. Denk bijvoorbeeld aan  radiatorfolie en tochtstrips.

In Houten zijn energiebespaarcoaches Ad, Ardy, Frans, Fred, Hans, Henk, Mick en Yasser begonnen met het geven van persoonlijk advies aan huurders met een laag inkomen (minima). Daarna komen alle Houtense huurders in aanmerking voor een bezoek van de energiebespaarcoach, om energie en dus kosten te besparen. In Wijk bij Duurstede starten energiecoaches Inez, Wim, Ernest, Willem,Egbert en Sarida op korte termijn in de wijk de Engk met het geven van onafhankelijke gratis energiebespaaradviezen bij huurders thuis. Wilt u een energiegesprek op maat, met een vrijwilliger van EnergieRijk Houten of het Energieloket Wijk bij Duurstede? Dat kan! Meld u zich aan:

Houten: EnergieRijk Houten

https://energierijkhouten.nl/energiebespaarcoach-huurders/

Voor minima:

https://energierijkhouten.nl/energievooriedereen/

Wijk bij Duurstede: Energieloket

https://www.ewec.nl/aanvraag-energiegesprek

Of mail naar: energieloketwijkbijduurstede@gmail.com

Tips

We geven alvast een aantal tips, wat u zelf kunt doen:

Extra compensatie voor de laagste inkomens

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een eenmalige uitkering van – als extra compensatie. Als u in de bijstand zit ontvangt u dit bedrag automatisch. Zo niet, meld u bij uw gemeente. Ook gepensioneerden met alleen een AOW en zelfstandigen met een laag inkomen komen in aanmerking. De hoogte van deze compensatie is nog niet vastgesteld, maar zal enkele honderden euro’s zijn.

Maatregelen van de landelijke overheid

Gelukkig doet de landelijke overheid ook iets aan de stijgende energieprijzen. Ze verlaagt de energiebelasting tijdelijk. Dat ziet u straks terug in uw maandelijkse energiekosten.

Komt u als bewoner  in de problemen met het betalen van de huur?

Neem zo snel mogelijk contact met ons op (088 989 01 23). We bekijken dan uw situatie en zoeken samen naar een oplossing.