Bewonerscommissies

Een bewonerscommissie is een groep huurders die de belangen van bewoners van een wooncomplex, woongroep of straat vertegenwoordigt. Bewonerscommissies organiseren vaak ook activiteiten om de buurt mooier en gezelliger te maken. Een bewonerscommissie overlegt regelmatig met een woonconsulent van Viveste. En loopt regelmatig een rondje in en rond het woningcomplex samen met een opzichter van Viveste. De commissie stelt vragen en draagt ideeën en initiatieven aan. En Viveste vertelt waar zij mee bezig zijn. Door dit directe contact tussen bewonerscommissies en Viveste kunnen mooie projecten en acties ontstaan. Bijvoorbeeld het organiseren van burenhulp. Of het samen mooier maken van de straat met groen. 

Meedenken / meedoen? 

Wilt u deelnemen in een bewonerscommissie? Mogelijk is er in uw straat of wooncomplex al een bewonerscommissie, waar u zich bij kunt aansluiten. U kunt zelf contact opnemen met de bewonerscommissie of aan een wijkbeheerder of woonconsulent van Viveste vragen of hij of zij u met de bewonerscommissie in contact brengt. 
Is er nog geen bewonerscommissie? Dan kunt u er met uw medebewoners een oprichten. Graag! Bel ons of stuur een e-mail naar info@viveste.nl.

In onze handleiding Bewonerscommissies vertellen we meer over het werk en de organisatie van bewonerscommissies bij Viveste.