Heerlijk wonen bij het centrum van Wijk bij Duurstede

Viveste ontwikkelt minimaal 33 huurappartementen op de voormalige locatie van haar kantoor en de bibliotheek. De oplevering van deze appartementen is in het najaar van 2024 gepland.

Waar is de locatie?

Als u de Karel de Grotestraat vanaf de zijde van het gemeentehuis inloopt, vindt u na ongeveer 300 meter aan de rechterzijde de gebouwen waarin vroeger de bibliotheek (nu Kunstkwast en Wijkse Inloop) en het kantoor van Viveste waren gevestigd. De twee gebouwen worden afgebroken  en op de vrijkomende locatie wordt een nieuw gebouw gerealiseerd. Op een half-verdiepte parkeergarage worden minimaal 33 sociale huurappartementen en eventueel het nieuwe kantoor van Viveste gebouwd.

Op onderstaande foto is het lichtgele vlak het terrein waar het nieuwe gebouw op komt te staan.

Wat wordt er gebouwd?

Het gebouw heeft zowel een voorgevel aan de zijde van de Karel de Grotestraat als aan de zijde van de Fruitveiling. Op een half verdiepte parkeergarage (die alleen toegankelijk is voor huurders van het gebouw) worden in drie bouwlagen minimaal 33 sociale huurappartementen gerealiseerd. Bij het ontwerpen wordt veel aandacht besteed aan het gebouw en haar omgeving.

Het grootste deel van de appartementen zullen 3-kamerappartementen worden. Er wordt waarde gehecht aan duurzaamheid. Alle appartementen worden “gasloos”. Verwarmen en koken gebeurt dus elektrisch. Op het dak worden een groot aantal zonnepanelen aangebracht. Zo verlagen we de elektrakosten zoveel mogelijk en verminderen we de uitstoot van schadelijke stoffen.

Wie gaat er wonen?

Met de gemeente Wijk bij Duurstede maken we afspraken over de toewijzing van de woningen. Zodra daar meer over bekend is, zullen we dat communiceren op onze website. Ruim voor de oplevering adverteren we de appartementen via WoningNet. In de advertentie staat ook de huurprijs en de exacte toewijzingsprocedure.

Wanneer start-eindigt de nieuwbouw?

We verwachten na de zomer van 2023 te starten met de bouw. Als alles volgens planning verloopt zal de oplevering een jaar later plaatsvinden.

Participatie

Tijdens een eerste thema-avond voor omwonenden en overige betrokkenen is over de nieuwbouwplannen verteld. Ook spraken we enkele mensen persoonlijk. Deze gesprekken hebben veel inzicht gegeven in de thema’s die de omgeving belangrijk vindt en over verder wil praten. In een open sfeer is hier een gevolg aan gegeven en dit proces is nog steeds gaande. Door tips en opmerkingen vanuit de omgeving zijn bijvoorbeeld op een aantal punten veranderingen aangebracht in het schetsontwerp. Daarnaast wordt er met elkaar nagedacht over passende oplossingen voor thema’s die betrekking hebben op het gebied van: verkeersveiligheid, verkeersontsluiting, parkeren, afval, groen, welzijn en leefbaarheid.

Hoe blijft u op de hoogte over de plannen?

Via de website van Viveste kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen aangaande dit project. Houdt u onze website heel goed in de gaten voor nieuwe updates, vooral tegen het einde van dit jaar!