Grote hoeveelheid hennep aangetroffen

7 mei 2019

Zero tolerance bij hennepteelt
In de maand april zijn er invallen gedaan in woningen van Viveste, waarbij een grote hoeveelheid softdrugs is aangetroffen. In één woning zijn ongeveer 290 wietplanten aangetroffen, een deel van de woonkamer was omgebouwd tot een professionele kwekerij.  In een andere woning werd 6 kilo gedroogde wiet aangetroffen. Alle planten (gedroogd en niet gedroogd) en de aangetroffen apparatuur zijn vernietigd. De huurders waren aanwezig en zijn aangehouden.

Ontbinding van de huurovereenkomst
Als er hennep wordt aangetroffen in een van de woningen van Viveste, wordt overgegaan tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de woning. De schade wordt hersteld en de totale kosten van het herstel worden doorbelast aan de huurder.

Hennep telen is een misdaad, dus strafbaar. Viveste treedt samen met gemeente, politie, en de beheerder van het elektriciteitsnet op tegen hennepteelt in Houten, Wijk bij Duurstede en Bunnik. Gezamenlijk verzamelen we tips en informatie, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker aan.                           

Hennepkwekers zorgen voor overlast in de woning en maken de buurten onveilig
Het gaat vaak om grote hoeveelheden. Jaarlijks ontstaan er branden door kortsluiting of oververhitting in een hennepkwekerij. Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage, stank en schimmelvorming. Tappen vaak illegaal stroom af en tasten het leefklimaat in woonwijken aan.

Ook de huurders van Viveste worden met enige regelmaat verleid om met hennepteelt in hun woning veel geld te verdienen. Wat ze zich meestal niet realiseren zijn de enorme risico’s die hiermee gepaard gaan. Vaak wordt met elektriciteit geknoeid, waardoor er grotere kans op kortsluiting en brand ontstaat. Hiermee brengen ze zichzelf, medebewoners en buren in levensgevaar. Ook beseft men niet dat Viveste huurders die hennep verbouwen altijd uit hun woning zet en dat zij vervolgens gedurende 3 jaar niet in aanmerking komen voor een huurwoning in de regio.

Gezamenlijke aanpak tegen hennep
Viveste treedt, met een aantal partners, op tegen hennepteelt.  Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000.  Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar.