De bouwstart van 45 appartementen in Wijk bij Duurstede komt dichterbij

10 februari 2022

Afgelopen week ondertekenden Viveste, Koopmans Bouwgroep BV en de gemeente Wijk bij Duurstede een bouwteamovereenkomst. Wethouder Hans Buijtelaar, Wouter Gerritse, locatiemanager Viveste Wijk bij Duurstede, Jos Ensink, ontwikkelingsmanager en Bram Bevers, commercieel manager, beiden van Koopmans, deden dit op de bouwlocatie. Deze mijlpaal zorgt ervoor, dat er nu een bouwontwerp komt voor 45 appartementen. Het nieuwe gebouw komt op de plek waar vroeger ’t Wijkhuis stond.

Het ontwerp wordt nu verder uitgewerkt

Na een selectieprocedure kwam Koopmans met de meest vernieuwende, interessante ideeën voor een duurzaam en circulair ontwerp. Koopmans werkt het ontwerp verder uit. Dat gebeurt samen met Palazzo, de architect, en Viveste.
Een aantal buurtbewoners is niet blij met de hoogte en de grootte van het eerste ontwerp. Zij verwachtten dat er een nieuw ontwerp zou komen, waarbij zij inbreng hadden. De raad heeft echter in juli 2021 ingestemd met het bestemmingsplan. Daarin staan duidelijk de bouwhoogte en de omvang van het appartementengebouw vermeld. Hiermee zijn de kaders vastgelegd en is veranderen op dit punt niet meer mogelijk. 

Wethouder Buijtelaar is blij met deze belangrijke stap in woningbouwontwikkeling
‘In Wijk bij Duurstede is de druk op de woningmarkt hoog. Vooral starters hebben hier veel last van. Deze appartementen zorgen voor het verminderen van de wachtlijst en dragen straks ook bij aan de nodige doorstroming. Nu wordt er hard gewerkt aan het ontwerp. Het is fijn dat binnen twee jaar een groep inwoners na jaren wachten eindelijk een geschikte woonplek heeft.’

‘De appartementen krijgen straks een sociale huurprijs’

Dit zegt Wouter Gerritse van Viveste. ‘Ze zijn bijvoorbeeld voor ouderen die graag willen verhuizen naar een kleiner huis. Maar net zo goed voor jongeren. En voor mensen die met lichte begeleiding zelfstandig kunnen wonen,’ vult Gerritse aan. De planning is dat eind dit jaar de bouw start. De kans is groot dat in het najaar van 2023 de bouw klaar is. Als alle plattegronden en huurprijzen bekend zijn, start Viveste met de verhuur. De appartementen worden via WoningNet te huur aangeboden.