Al meer dan 100 Houtense huurders over op zonnestroom

13 maart 2019

Na het succes in Wijk bij Duurstede kunnen sinds begin dit jaar ook Houtense huurders van Viveste profiteren van zonnestroom. En ook onder Houtense huurders is zonnestroom geliefd. Sinds de informatieavond in december kozen al meer dan 100 Viveste-huurders in Houten voor zonnestroom.

Zonnestroom: goed voor milieu en woonkosten

Zonnestroom is goed voor het milieu en voor de portemonnee van huurders. Het project draagt bij aan het actieplan ‘Houten klimaatneutraal in 2040’. En de totale woonkosten voor huurders met zonnestroom gaan omlaag. Dat zijn voor Viveste ook de belangrijkste redenen om zonnestroom aan te bieden. Eerder maakte Viveste hierover prestatieafspraken met de HuurdersAdviesRaad Houten (HAR) en gemeente Houten.

Samenwerking met Wocozon

Viveste werkt bij dit project nauw samen met Wocozon. Net als veel andere woningcorporaties. Viveste en Wocozon hebben geen financieel voordeel van het project. Het zijn allebei organisaties zonder winstoogmerk.

Huurders in Houten-Zuid, Schalkwijk, Tull en ’t Waal en ’t Goy kregen als eerste een aanbod. De komende maanden ontvangen ook Viveste-huurders in andere delen van Houten een uitnodiging voor een informatieavond en een persoonlijk aanbod.

Bijschrift bij foto:
Wethouder Hilde de Groot en directeur-bestuurder Frans-Jozef Snoeks van Viveste zetten de heer en mevrouw Rietveldt in het zonnetje. Zij waren er na het aanbod van Viveste als één van de eersten bij en profiteren inmiddels van de voordelen van zonnestroom.

Veelgestelde vragen

Voor het zonnestroomproject werkt Viveste in Wijk bij Duurstede samen met het lokale energiebedrijf de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) en Wocozon, een stichting die voor corporaties zonnepanelen levert en exploiteert. In Houten is de samenwerkingspartner nog niet bekend.
Op wocozon.nl vindt u meer informatie. Huurders in Houten ontvangen later nog een concreet aanbod en een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Om het geheel behapbaar te houden, hebben we Houten in 4 delen verdeeld. Elk deel informeren we op een ander moment. Wacht ons concrete aanbod en de informatiebijeenkomst eerst even af. Daarna kunt u eventuele vragen telefonisch stellen aan:
  • Guido Sommers van Wocozon op 085 744 10 58, of
  • Sander Bos van Viveste op 088 989 01 23 (op werkdagen van 8.30 – 12.30 uur).
In Wijk bij Duurstede werken we hiervoor samen met de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC). Op haar website vindt u meer informatie. Stelt u uw vragen liever telefonisch, dan kunt u contact opnemen met Sarida van der Meer van de EWEC op 06 1249 2247, of met Sander Bos van Viveste op 088 989 01 23 (op werkdagen van 8.30 – 12.30 uur). In Houten moeten we hiervoor nog een coöperatieve vereniging oprichten. De bedoeling is dat u maximaal 9 panelen tegen €5,- per paneel kunt afnemen van die vereniging. Uw panelen worden geplaatst op een groot gebouw, samen met de andere bewoners, die deelnemen.
Viveste wil de financiële opbrengsten van de opgewekte zonnestroom zoveel mogelijk gelijk verdelen onder de huurders die deelnemen aan het zonnestroomproject. Daarvoor hebben we onze woningen in twee groepen verdeeld:
  1. Eén groep bestaat vooral uit eengezinswoningen met een fors dak, met een goede ligging richting zon. Op die daken plaatsen we zonnepanelen samen met Wocozon.
  2. En één groep heeft geen eigen dak (bijvoorbeeld appartementen) of een dak dat niet gunstig is voor zonnepanelen. De huurders van deze woningen kunnen gebruik maken van groepen panelen op grote gebouwen in de buurt.
Viveste werkt graag aan een duurzamere wereld. Energie duurzaam opwekken met zonnepanelen past daarbij. En het levert huurders een financieel voordeel op. Daarmee draagt het ook nog bij aan lagere woonlasten.
Hoeveel u verdient aan zonnestroom hangt af van de soort woning die u huurt (zie ook Viveste verdeelt haar woningen in twee groepen. Waarom?). Huurt u een woning waarvoor Viveste samenwerkt met Wocozon, dan heeft u jaarlijks minimaal € 40,- voordeel van het zonnestroomproject. Afhankelijk van de elektraprijs die u betaalt, kan het voordeel verder oplopen. Huurt u een woning waarvoor Viveste samenwerkt met de EWEC, dan is het voordeel minimaal € 50,- per jaar. Naast de financiële voordelen draagt u bij aan een duurzame wereld.