Karel Martelstraat (wijk De Heul)

De woningen aan de Karel Martelstraat zijn toe aan renovatie. Sinds 2015 zijn we bezig met de voorbereidingen. Dat doen we niet alleen, dat doen we samen met de bewoners. Zij weten tenslotte het beste waarom het fijn wonen is aan de Karel Martel en wat daar nog aan verbeterd kan worden.

In het voorjaar van 2017 zijn het onderhoud- en renovatieplan en het sociaal plan definitief geworden. De meedenkgroep met het projectteam hebben gezamenlijk de voorstellen bekeken. Daarna zijn alle bewoners ge├»nformeerd.

In eerste instantie was een plan gemaakt volgens het concept Nul-op-de-meter (NOM). Dat zou betekenen dat de appartementencomplexen energieneutraal zouden zijn: ze verbruiken evenveel als ze opleveren, bijvoorbeeld door zonnepanelen en warmtepompen. Bewoners vonden dit een stapje te ver gaan en hebben niet ingestemd met het plan.

In het najaar van 2017 is de bouwplaats opgebouwd en gestart met werk aan de binnenzijde van het eerste appartementenblok. Bewoners krijgen per activiteit te horen wat dat voor hen betekent.

Op de hoogte blijven?

Via deze website houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen van dit onderhoud en renovatieproject. Heeft u een vraag of opmerking? Bel of mail ons dan.