Het Rond en omgeving

Bewonersbijeenkomst 'Ontmoeting op Het Rond'

Veel bewoners in de omgeving van Het Rond hebben ideeën over 'ontmoeting in de buurt’. Dat bleek tijdens een bijeenkomst op maandagavond 11 mei 2015 waar zo’n 25 bewoners hun krachten bundelden. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Viveste en 'van Houten&co’ en had als doel om gezamenlijk de ideeën om te zetten in actie. 

Meer dan 'hallo'

“Ik wil dieper contact met mensen uit mijn buurt, dan alleen een `hallo’”, zo beschrijft een bewoonster haar wens voor ontmoeting. De groep herkent het. Ze willen samen met buurtgenoten iets doen, iets ondernemen. Of elkaar ontmoeten voor een écht gesprek. “Maar hoe doe je dat dan?”, vraagt een andere bewoonster zich hardop af. Een voor een pakken mensen de microfoon om hun idee te delen. “Ik eet wel eens bij Resto Van Harte bij kennissen in Assen, een buurtrestaurant waar je heel goedkoop met je buren kunt eten en elkaar écht leert kennen. Misschien is dat iets voor in Houten.”, oppert een mevrouw. Een andere bewoner vertelt dat hij vaak klusjes doet voor mensen in de buurt, en dat wil hij best vaker doen: “Wie hebben daar interesse in?”.

De beste ideeën 

De brainstorm leidde tot vier initiatieven waarvoor de bewoners zich in de komende periode gaan inzetten, namelijk 'een buurtrestaurant’, 'ontmoetingsruimte', 'naar elkaar omkijken' en 'facebook voor ontmoeting’. Voor elk initiatief is een groep gevormd. Zij hebben al afgesproken wanneer ze bij elkaar komen om hun initiatief uit te werken. 

Meedoen?

Wilt u ook meedoen of meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Annekee Bosveld, opbouwwerk 'van Houten&co’ (telefoon (030) 700 15 35 of e-mail a.bosveldvanhoutenenconl) of Wessel Hansen, wijkbeheerder Viveste (telefoon (030) 634 90 00 of e-mail w.hansenvivestenl). 

Leefbaarheidsproject 

Een plek waar het prettig wonen en leven is. Dat is het uitgangspunt van ons project “Het bruist op Het Rond”. We vierden de officiële start van dit project met de kerstvoorstelling 'Hartje Houten' in Theater Aan de Slinger in 2014.

Bewoners hebben tijdens 'Hartje Houten' en tijdens andere ontmoetingen en gesprekken waardevolle ideeën aangedragen voor de buurt. Maar er waren ook aandachtspunten. De ideeën en aandachtspunten zijn in zes thema’s samen te vatten, namelijk: ontmoeting, zwerfvuil, groen, het plein, senioren en veiligheid. Deze onderwerpen worden toegelicht in de nieuwsbrief, die door vrijwilligers uit de buurt bij alle bewoners van Het Rond en omgeving thuisbezorgd is. Rechts op deze pagina kunt u de nieuwsbrief openen. 

Filmpje van avond in Theater aan de Slinger