Buurtpreventie/LAS-app

Buurtpreventie met de LAS-app

De gemeente Houten, Politie Houten en Viveste introduceerden in oktober 2014 de LAS-app in Houten. Het doel hiervan is om de criminaliteit verder terug te dringen en Houten veiliger te maken.

Meld verdachte situaties aan 112

Alle criminaliteit begint met een verdachte situatie. Bijvoorbeeld iemand die bij huizen of geparkeerde auto's naar binnen kijkt. Meestal krijgt u een onderbuikgevoel dat er iets niet klopt. Twijfel niet en bel 112. Meld de politie wat u ziet en dat u denkt dat deze persoon kwade bedoelingen heeft. 

Gebruik ook de LAS-app

Om te zorgen dat meer mensen in de buurt gaan opletten wat er gebeurt, kunt u de LAS-app gebruiken. U meldt de verdachte situatie, nadat u 112 heeft gebeld, via de LAS-app. Zo worden aangesloten buurtbewoners gealarmeerd en kunnen ze informatie aanvullen bij de melding. Bijvoorbeeld kenmerken van kleding of een kenteken. De politie in Houten probeert zo veel mogelijk mee te lezen en te reageren op de meldingen en gebruikt de informatie bij het zoeken naar de verdachte persoon.

Download de app en meld u aan voor de groep van uw wijk

De app is gratis verkrijgbaar in de AppStore van Apple en de Google PlayStore. Aanmelden voor de groep van uw wijk kan via www.houten.nl/veilig. Meer informatie over de LAS-app vindt u op www.lokaalalarmsysteem.nl 

Hoe meer mensen in Houten meedoen, hoe groter het succes.