Hoge Schaft

25 Tijdelijke eengezinswoningen aan de Hoge Schaft

In Houten komen nauwelijks eengezinswoningen met een lage huur voor gezinnen vrij. Er is dus een tekort aan deze woningen. Daarnaast is er extra noodzaak omdat het komende jaar ook herenigde gezinnen van statushouders gehuisvest moeten worden. Om aan de urgente behoefte aan goedkope eengezinshuurwoningen te voldoen zijn we samen met de gemeente Houten op zoek gegaan naar flexibele huisvestingsoplossingen die snel kunnen worden gerealiseerd. Dit heeft geleid tot een plan om aan de Hoge Schaft (tussen de Albers Pistoriusweg en de spoorlijn) 25 zogenaamde 'Uitkijkwoningen' te plaatsen.

Planprocedure

Het College van B&W heeft op 27 juni 2017 besloten een omgevingsvergunning voor het plan te verlenen. Meer informatie over de procedure leest u op www.houten.nl/hogeschaft.

De woningen

De woningen zijn ontwikkeld door Barli BV en Architectenbureau Leenders en hebben de naam 'Uitkijkwoning' gekregen. Het is een complete eengezinswoning van 2 bouwlagen met 3 slaapkamers, een woonkamer, badkamer en een (open) keuken.

De woningen worden in de fabriek zo gemaakt, dat ze op de bouwplaats eenvoudig in elkaar kunnen worden gezet. De eerste gezinnen kunnen naar verwachting in het september al hun intrek nemen in het eerste blok van 6 Uitkijkwoningen. De overige twee blokken volgen zo snel mogelijk.

De woningen voldoen aan het Bouwbesluit en blijven 10 jaar staan. Daarna kunnen ze relatief eenvoudig worden verplaatst naar een andere locatie.